Fraaie misdaadthriller Enemy of the State dinsdag te zien op Veronica

Fraaie misdaadthriller Enemy of the State dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Will Smith brak als acteur door met zijn komische rol in The Fresh Prince of Bel-Air, maar hij heeft zich sindsdien ruimschoots bewezen in dramatische rollen. Eén van zijn beste films is Enemy of the State, een zenuwslopende misdaadthriller van Tony Scott. Je ziet 'm dinsdag op Veronica en je kunt Enemy of the State streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Het rustige leven van advocaat Robert Dean verandert drastisch na een toevallig weerzien met een oude vriend. Hij krijgt zonder zijn medeweten een video in zijn bezit met daarop dubieuze beelden van Thomas Reynolds, kopstuk van de NSA. Al snel blijkt het leven van Dean en zijn familie in gevaar te zijn. Hij vlucht, maar is nergens veilig. Zijn identiteit wordt gemanipuleerd door de NSA en hoogtechnologische bewakingscamera's en afluisterapparatuur sporen hem overal op. De mysterieuze Brill, een ex-CIA-agent, blijkt de enige te zijn die hem kan helpen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met Enemy of the State leverde topregisseur Tony Scott één van de betere paranoiathrillers van de late jaren negentig af. De regisseur, die in 2012 op tragische wijze een einde aan zijn leven maakte, bouwt de spanning zorgvuldig op en laat ook uitstekend werk zien in de actiescènes. Daarnaast kon hij beschikken over een uitstekende cast, met als hoogtepunt het werk van acteerlegende Gene Hackman - die eigenlijk áltijd goed is. Een zeer solide Hollywoodproductie.

Cast
Naast Will Smith (Aladdin) en Gene Hackman (Unforgiven) zijn ook Jon Voight (Mission: Impossible) en Regina King (If Beale Street Could Talk) te zien in Enemy of the State. Deze film is geregisseerd door Tony Scott (True Romance).

Enemy of the State (1998) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op dinsdag 3 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, misdaad, thriller. Speelduur: 132 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fraaie misdaadthriller Enemy of the State dinsdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier