Recensie: The Green Knight is duistere trip met geweldige cinematografie

Recensie: The Green Knight is duistere trip met geweldige cinematografie
Dev Patel zet fantastische Sir Gawain neer

Film :

Vanaf donderdag 5 augustus kun je de nieuwe film The Green Knight zien in de Nederlandse bioscopen en vanaf 21 augustus streamen op Prime Video. Een historische film die je mee terug de tijd in neemt naar de Middeleeuwen. Lees hier de filmrecensie van The Green Knight.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Queeste
Het verhaal gaat over Sir Gawain, de roekeloze en eigenzinnige neef van koning Arthur. Hij gaat op een queeste om de confrontatie aan te gaan met de zogenaamde ‘Green Knight’, een reusachtige groene vreemdeling en uitdager van mannen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Alles uit deze film schreeuwt Middeleeuwen en dat doen de makers gigantisch knap: De omgevingen en kleding sluiten geweldig aan, wat er voor zorgt dat je ieder shot in deze film met gemak kan inlijsten. De muziek van Daniel Hart is compleet op maat en de acteerprestaties zijn van het hoogste niveau. Wat deze film ietswat tegenhoudt, zijn haar eeuwige stroom van metaforen. Alsnog is dit een van de betere films die we tot nu toe dit jaar op het witte doek hebben mogen zien: 4,5 ster.

Cast
Naast Dev Patel (Lion) en Alicia Vikander (The Man from U.N.C.L.E.) spelen ook Joel Edgerton (Loving), Ralph Ineson (The VVitch: A New-England Folktale) en Erin Kellyman (The Falcon and The Winter Soldier) in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Lowery (The Old Man & The Gun).

Vanaf 5 augustus 2021 is The Green Knight te zien in de Nederlandse bioscopen en vanaf 21 augustus op Prime Video. Genre: Avontuur, Drama. Tijdsduur: 130 minuten. IMDb-score: 7,5.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Green Knight is duistere trip met geweldige cinematografie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier