Nieuw programma Firma Erfgoed vanaf zaterdag 7 augustus te zien op NPO 2

Nieuw programma Firma Erfgoed vanaf zaterdag 7 augustus te zien op NPO 2
Aldith Hunkar reist door cultureel verleden en heden

Kijktip :

Vanaf zaterdag 7 augustus is het nieuwe programma Firma Erfgoed te zien op NPO 2. Hierin reist presentatrice Aldith Hunkar door de Lage Landen om een nieuw licht te werpen op ons culturele heden en verleden, aan de hand van cultureel en religieus erfgoed.

Firma Erfgoed aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Kunst
Op de meest onverwacht plekken zijn tegenwoordig beelden, kunst, monumentale bouwwerken en bijzondere objecten te zien - niet zelden met een religieuze betekenis. Maar wat zijn de verhalen hierachter? En wat kunnen ze ons vertellen over onze cultuur, geschiedenis en identiteit? In de eerste aflevering bezoekt Hunkar Den Haag, de stad van het Vredespaleis.

Toevluchtsoord
Al eeuwenlang is Den Haag een toevluchtsoord: Portugese joden, Walen en Hugenoten vonden er bescherming. Onder hen de Haagse Hugenoot Daniël Marot, een architect en decorateur die door de hele stad zijn sporen heeft achtergelaten. Hunkar gaat op zoek naar de verhalen achter deze Haagse toevluchtsoorden - van de Bethelkapel tot de Soefi Tempel.

Het nieuwe programma Firma Erfgoed is vanaf zaterdag 7 augustus wekelijks om 19.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Firma Erfgoed terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Firma Erfgoed vanaf zaterdag 7 augustus te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV