Briljante Franse misdaadfilm Le cercle rouge zaterdag te zien op Canvas

Briljante Franse misdaadfilm Le cercle rouge zaterdag te zien op Canvas
Een klassieker van Jean-Pierre Melville

Kijktip :

Hoewel de critici in zijn tijd niet altijd over zijn werk te spreken waren, wordt regisseur Jean-Pierre Melville inmiddels beschouwd als één van de belangrijkste naoorlogse Franse filmmakers. Van de vele misdaadklassiekers van zijn hand is Le cercle rouge misschien wel één van de beste. Deze ijzersterke film is zaterdag te zien op Canvas.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Corey is vervroegd vrijgelaten en hij gaat in op het voorstel van zijn bewaker om een juwelenroof te plegen. Op zijn reis van Marseille naar Parijs kruipt de voortvluchtige Vogel in de kofferbak van zijn auto. Samen met de ex-politieman Jansen bereiden ze de overval voor. Ondertussen leidt de commissaris Mattei de zoektocht naar Vogel.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De films van Melville kenmerken zich door een bijna Hollywoodachtige kwaliteit: prachtig camerawerk in neo noir-stijl, met donkere kleuren en grauwe locaties. Toch bevat het werk van Melville ook een typisch Frans karakter, en die combinatie maakt ze ijzersterk. Na meesterwerken als Le Samouraï (1967) en Army of Shadows (originele titel: L'armée des ombres, 1969) verblijdde hij de filmwereld in 1970 met het ijzersterke Le cercle rouge. De hoofdrollen worden gespeeld door vier grote sterren: Alain Delon, André Bourvil, Gian Maria Volonté en Yves Montand.

Le cercle rouge (1970) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op zaterdag 7 augustus om 22.10 uur te zien op Canvas. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 140 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Briljante Franse misdaadfilm Le cercle rouge zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV