Maandag in Op1: Jesse Klaver over code rood-rapport IPCC

Maandag in Op1: Jesse Klaver over code rood-rapport IPCC
De gasten van maandag 9 augustus

Kijktip :

De wereld is onomkeerbaar veranderd door toedoen van de mens. Dat presenteerde het IPCC vandaag in een rapport, waarin werd beschreven hoe we in een code rood leven wat betreft het klimaat. Jesse Klaver schuift hierover aan. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video.

De gasten in Op1 - maandag 9 augustus

  • Aanstaande zondag is de aftrap van het nieuwe seizoen van de satirische show ‘Promenade’. Geen Zomerpromenade, maar een Promenade in de zomer, maakte bedenker en presentator Diederik Ebbinge vandaag bekend. Samen met vaste gasten Eva Crutzen, Henry van Loon, Ton Kas en nieuwkomer Peter van de Witte trekt hij zeven weken lang langs de mooiste locaties van het land. Vanavond bij Op1 schuift Ebbinge aan om er alles over te vertellen.
  • Eén van de meest prominente seksuologen van Nederland, Ellen Laan, is ongeneeslijk ziek. Stilzitten doet ze echter niet, sterker nog: het maakt haar extra strijdbaar om de misstanden rondom seksualiteit uit de wereld te helpen. Ze zet de strijd voor gelijkheid tussen de lakens voort. Vanavond bij Op1 is te gast om te praten over deze misstanden.
  • De mannen van de Nederlandse estafetteploeg veroverden afgelopen zaterdag een prachtige zilveren medaille op de 4×400 meter.Terrence Agard en zijn teamgenoten konden het bijna niet geloven.Lieke Klaver, lid van de vrouwen-estafetteploeg én de vriendin van Agard, was minstens zo blij voor haar collega’s. Zelf behaalde ze met haar ploeg een Nederlands record voor de vrouwenestafette met een zesde plaats op hetzelfde parcours. Vanavond schuiven Agard en Klaver samen aan bij Op1.
  • Abdi Nageeye won gisteren zilver op de Olympische marathon. Het was een waar slagveld in Sapporo, maar de verstikkende hitte deerde de 32-jarige niet. In de bijzonder spannende slotfase spoorde hij zijn Belgische vriend Bashir Abdi aan hem te volgen en zo wisten ze samen zilver en brons te bemachtigen. Vanavond is Nageeye samen met zijn trotse pleegouders Jantine en Jos Boeve en NOS-analist Gregory Sedoc te gast bij Op1, om zijn succes te vieren.
  • Code rood voor de mensheid, aldus het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. De opwarming van de aarde gaat steeds sneller en is onmiskenbaar te linken aan menselijke activiteiten. Als we wereldwijd zo doorgaan, zijn extreme weersomstandigheden onvermijdelijk. Tijd voor actie, als het aan GroenLinks-voorman Jesse Klaver ligt. Vanavond is hij te gast bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 9 augustus gepresenteerd door Erik Dijkstra en Natasja Gibbs.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV