Donderdag in Op1: Belgische marathonloopster Mieke Gorissen, Car Wars en meer

Donderdag in Op1: Belgische marathonloopster Mieke Gorissen, Car Wars en meer
Dit zijn de gasten van donderdag 19 augustus

Kijktip :

De situatie in Afghanistan wordt stukje bij beetje schrijnender. Vanavond besteedt Op1 opnieuw aandacht aan de situatie. Verder zien we het Vlaamse succesverhaal van deze Spelen en een nieuw programma met auto's. Dit zijn de gasten van donderdag 19 augustus.

De tekst gaat verder onder deze video's

Gasten in Op1 - donderdag 19 augustus

  • De Vlaamse Mieke Gorissen werd op 7 augustus 28e op de Olympische marathon in Japan. Haar reactie was alsof ze gewonnen had; zo blij was de 38-jarige wiskundelerares, die pas een paar jaar geleden ontdekte dat ze een extreem talent heeft voor hardlopen.
  • In Car Wars gaan BN'ers met razendsnelle radiografische auto’s de strijd met elkaar aan. Presentator
    Winston Gerschtanowitz, deelnemer René Froger, jurylid
    __Tim Coronel__en vijfvoudig Nederlands kampioen RC Racing John Ermen vertellen vanavond bij Op1 over dit nieuwe racefenomeen.
  • Verschillende Nederlanders en Afghanen die het Nederlandse leger hebben geholpen zitten nog altijd vast in Afghanistan. Een luchtbrug is in de maak, maar het vliegveld is omsingeld door de Taliban. Gepensioneerd advocaat-generaal Jan Gras, voormalig AIVD-agent Guido Blaauw en Seweta Zirak, wiens familie in Afghanistan woont, bespreken vanavond bij Op1 hoe de situatie ervoor staat en wat er moet gebeuren om de Nederlanders te helpen het land te verlaten.

Presentatie
De presentatie is op 19 augustus in handen van Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Belgische marathonloopster Mieke Gorissen, Car Wars en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV