Bloedstollende thriller The Hunt for Red October vrijdag te zien op België Eén

Bloedstollende thriller The Hunt for Red October vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Sean Connery die Russisch spreekt is weliswaar totaal ongeloofwaardig, maar zodra je over de eerste schok heen bent ontvouwt The Hunt for Red October zich als een bloedstollende onderzeebootthriller. Het geheel speelt zich af aan het einde van de Koude Oorlog. De film is vrijdag te zien op België Eén en je kunt The Hunt for Red October streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De angstaanjagende Sovjetkapitein Marko Ramius negeert de bevelen van zijn meerderen en koerst met zijn nucleaire onderzeeër recht op de kust van de Verenigde Staten af. Politiek Amerika is volledig in paniek en besluit CIA-agent Jack Ryan in te schakelen. Die heeft echter hele andere vermoedens: hij denkt dat de stugge Ramius wil overlopen naar de VS. Ryan heeft echter maar een paar uur om dit te bewijzen, want de Koude Oorlog is nog in volle gang.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
The Hunt for Red October is een zenuwslopende film uit de koker van regisseur John McTiernan (Predator, Die Hard). Het verhaal is gebaseerd op een bestseller van Tom Clancy, die een hele reeks rond het personage Jack Ryan schreef. De altijd fantastische Sean Connery worstelt in het eerste deel van de film met de Russische taal, maar schakelt gelukkig al snel over op zijn typisch Schotse accent. Hij steelt, zoals in zo veel films, de show met zijn ijskoude en imponerende voorkomen.

Cast
Naast Sean Connery (Goldfinger) en Alec Baldwin (Motherless Brooklyn) zijn ook Joss Ackland (Lethal Weapon 2) en Tim Curry (Home Alone 2: Lost in New York) te zien in The Hunt for Red October. Deze film is geregisseerd door John McTiernan (Die Hard with a Vengeance).

The Hunt for Red October (1990) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op vrijdag 10 september om 23.25 uur te zien op België Eén. Genre: drama, thriller. Speelduur: 135 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV