Vanavond op tv: Nederland - Turkije (WK-kwalificatie), Marc van Ranst in College Tour

Vanavond op tv: Nederland - Turkije (WK-kwalificatie), Marc van Ranst in College Tour
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 7 september

Kijktip :

Vanavond alweer de derde wedstrijd van Louis van Gaal in zijn derde termijn van het Nederlands elftal. Dit keer neemt Oranje het op tegen Turkije. Verder onder meer Marc van Ranst in College Tour. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 7 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

College Tour: Marc van Ranst

NPO 2
20:25 uur

In deze aflevering van College Tour ontvangt Twan Huys de Vlaamse viroloog Marc van Ranst. Van Ranst belandde dit jaar na extreme doodsbedreigingen in een safehouse. Ook staat hij in de rechtszaal tegenover Willem Engel, oprichter en voorman van de actiegroep Viruswaarheid. Marc van Ranst spreekt over zijn heftige jaar, maar ook over hoe hij verwacht dat de pandemie zich in de komende maanden zal ontwikkelen.


Familie Gillis: massa is kassa: groot probleem

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Familie Gillis: massa is kassa gaat het goed met de vakantieparken, maar komt er ook een groot probleem aan het licht. Het hoogseizoen is in volle gang dus de kassa's rinkelen lekker door voor ons Peter. En nu de bankrekening vol stroomt, vindt Nicol het wel tijd voor een nieuwe auto. Ondertussen heeft Peter een groot probleem geconstateerd. Op park Prinsenmeer is het bier namelijk lauw en hier is Peter allesbehalve gelukkig mee.


Dramafilm: The Last King of Scotland

SBS 9
20:30 uur

Op SBS9 is vanavond de Oscarwinnende dramafilm The Last King of Scotland te zien. Nicholas Garrigan, een recent afgestudeerde dokter, emigreert naar Oeganda om bij een kliniek te beginnen. Bij toeval loopt hij de nieuwe president, generaal Idi Amin, tegen het lijf. De president mag Garrigan wel en stelt hem aan als zijn lijfarts, waarbij de dokter de verantwoordelijkheid krijgt om het Oegandese zorgstelsel te hervormen. Naarmate de tijd vordert raakt hij echter steeds meer betrokken bij Amins megalomane moordpraktijken.


We zijn er bijna! - op safari

NPO 1
20:35 uur

In deze aflevering van We zijn er bijna! reist de groep kampeerders van Limburg naar Hilvarenbeek in Brabant. Daar gaan ze op safari. De camperbus van Ben en Nel is niet op tijd te repareren. Ze hebben op de camping in Helden in een huisje gezeten, weg van de groep. Maar nu kunnen de twee met een vervangende camper hun tocht weer oppakken en aansluiten bij de groep. De groep verblijft op de camping bij de Beekse Bergen en dus staat er een safari op het programma.


Live: Nederland - Turkije (WK-kwalificatie)

NPO 3
20:35 uur

Vanaf 20:00 uur de voorbeschouwing en om 20:45 uur live verslag van de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Turkije in de Johan Cruijff ArenA. Na de ruime overwinning op Montenegro strijdt Oranje samen met koploper Turkije en nummer drie Noorwegen om de eerste plek, die een ticket voor het WK in Qatar volgend jaar oplevert. Thuis tegen Turkije kan het Nederlands elftal de koppositie pakken. De Turken hebben één punt meer.


Docu: Afrikaanse Bruid

NPO 2
22:40 uur

De bizarre documentaire Afrikaanse Bruid gaat over de Belg Gilbert, die in Kenia geniet van het weer, de drank en de plaatselijke vrouwen. Zijn idee is dat het niet moeilijk is om in Kenia een leuke vrouw te vinden, want de mooiste vrouwen van het land trekken naar de stranden om er een 'mzungu', een westerse man, te vinden. Een man die hen, zo hopen ze, een uitweg kan bieden uit hun uitzichtloze bestaan.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV