Fantastische Millennium-film Mannen die vrouwen haten zaterdag te zien op NPO 3

Fantastische Millennium-film Mannen die vrouwen haten zaterdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De Zweedse schrijver Stieg Larsson overleed helaas voordat hij kon genieten van het wereldwijde succes van zijn veelgeprezen Millennium-trilogie. Er werden zelfs films van gemaakt, die ook van hoge kwaliteit zijn. De eerste verfilming, Mannen die vrouwen haten, is zaterdag te zien op NPO 3. Je kunt Mannen die vrouwen haten streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Mikael Blomkvist is een beroemde Zweedse journalist, die vanwege een geruchtmakend stuk op non-actief is gesteld. De rijke, gepensioneerde zakenman Henrik Vanger zoekt contact met hem met de vraag of Mikael hem wil helpen de mysterieuze verdwijning van zijn (destijds) zestienjarige nichtje Harriet Vanger in 1966 op te lossen. Mikael reist af naar het afgelegen eiland waar Vanger woont en begint aan de ingewikkelde zaak. Hierbij krijgt hij hulp van de briljante, maar gecompliceerde hacker Lisbeth Salander.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Nadat de Millennium-boeken uitgroeiden tot enorme bestsellers was het geen verrassing dat de eerste film, die in het Engels The Girl with the Dragon Tattoo heet, ook een internationaal succes was. De film zelf is echter ook van een buitengewoon hoge kwaliteit, met geweldig acteerwerk van Michael Nyqvist en Noomi Rapace in de hoofdrollen. Rapace werd zelfs genomineerd voor een BAFTA Award voor Beste Actrice, terwijl de film de BAFTA Award voor Beste Niet-Engelstalige Film won. Ook verscheen er in 2011 een gelijknamige Hollywoodremake van David Fincher.

Millennium: Mannen die vrouwen haten (2009) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is zaterdag 11 september om 22.55 uur te zien op NPO 3. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 152 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV