Vanavond op tv: Ivo Niehe terug met 40 jaar TV show, start dramaserie Maud & Babs

Vanavond op tv: Ivo Niehe terug met 40 jaar TV show, start dramaserie Maud & Babs
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 12 september

Kijktip :

Ivo Niehe is terug met speciale uitzendingen van 40 jaar TV show, waarin hij terugblikt op historische ontmoetingen en actuele gesprekken voert. Ook het NPO 2-programma Tegenlicht is vanaf vanavond weer terug op de buis. Vorige week startte een nieuw seizoen Heel Holland Bakt Nog een keer. Na het warmdraaien in de eerste week staan de bakkers wederom in een frisse tent. Bovendien is de nieuwe licht humoristische serie Maud & Babs te zien. In deze NPO 1-serie komt een familie onder hoge druk te staan vanwege toenemende mantelzorg. Zin in een actiefilm? Dan is Oblivion wellicht wat voor jou met Tom Cruise in de hoofdrol. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 12 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Oblivion

Veronica
20:00 uur

Neergestort ruimteschip
In de toekomst is de aarde onherkenbaar veranderd en maakt Jack Harper deel uit van een enorme operatie. Hun missie is om de laatste cruciale grondstoffen te delven na tientallen jaren oorlog tegen de angstaanjagende vijand, genaamd the Scavs. Het leven van Jack verandert plotseling als hij een prachtige onbekende vrouw redt uit een neergestort ruimteschip. Dit leidt tot een reeks gebeurtenissen die vragen oproept over zijn bestaan, waarbij het lot van de mensheid in zijn handen komt te liggen.


Heel Holland Bakt Nog een keer: o.a. tompoucen

NPO 1
20:25 uur

Na het warmdraaien in de eerste week staan de bakkers wederom in een frisse tent. De bakkers maken deze week hun eigen signatuur tompoucen, een Charlotte Russe en een spectaculaire paté en croûte.

Tompoucen
De bakkers gaan van start met de signatuuropdracht: tompoucen. Een klassieker waar de bakkers hun eigen draai aan geven. Daarna gaan de bakkers verder naar de technische ronde. Ze krijgen de opdracht om een Charlotte Russe te maken.

Lekken
Het spektakelstuk op de tweede bakdag is een paté en croûte. De rand van de bakvorm bekleed je bij dit baksel met een laag dun deeg, de vulling mag daar beslist niet doorheen lekken. Vlees, vis, vegetarisch, er zijn verschillende vullingen mogelijk. En dan, de oven in en wachten tot ze gaar zijn...


Terug: 40 jaar TV show

NPO 1
21:25 uur

Ivo Niehe is terug met speciale uitzendingen van 40 jaar TV show, waarin hij terugblikt op historische ontmoetingen en actuele gesprekken voert. Elke zondag rond 21:25 uur op NPO 1.

Langstlopende
De TV Show is de langstlopende personalityshow met dezelfde presentator uit de geschiedenis van de televisie. Historische, dramatische en hilarische fragmenten worden afgewisseld met actuele gesprekken over hoe de hoofdpersonen van destijds nu in het leven staan.


Terug: Tegenlicht

NPO 2
22:10 uur

Het informatieve programma Tegenlicht is vanaf vanavond weer terug op NPO 2. Met de komende zondagen rond 22:10 uur onder andere aandacht voor natuurherstel en maakbare vruchtbaarheid.

Datastromen
Deze week gaat Tegenlicht over een veranderde dynamiek op de aandelenbeurs als gevolg van de eindeloze datastromen die we met zijn allen genereren. Wie heeft daarvan het meeste profijt?

Terabytes
De aandelenbeurs hoort een gelijk speelveld te zijn: iedereen heeft dezelfde informatie. Maar ongemerkt hebben terabytes aan data hun intrede gedaan op de aandelenbeurs.

Omzet
Slimme bedrijven duiken in de berg data die over ons wordt verzameld, om zo eerder dan de rest van de markt te kunnen zien wat de omzet van Apple is, of het aantal abonnees van Netflix. Tegenlicht duikt in de wereld van ‘alternative data’, om te kijken wie er wint op de beurs, en wie niet.


Nieuw: Maud & Babs

NPO 1
22:20 uur

In de nieuwe licht humoristische serie Maud & Babs komt een familie onder hoge druk te staan vanwege toenemende mantelzorg. De dramaserie is de komende acht zondagen rond 22:20 uur te zien op NPO 1.

Dementeren
Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs, die begint te dementeren. Haar man Koen vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op.


Seks-docu: Is Monogamy Dead?

NET 5
22:40 uur

Vanaf vanavond zendt Net5 elke zondag rond 22:40 uur een seksdocumentaire uit. Vogue Williams ontmoet haar tijdgenoten, zowel mannen als vrouwen, om erachter te komen of monogamie op het punt staat een achterhaald concept te worden en het publiek uit te dagen om de conventies van het nog lang en gelukkig leven in twijfel te trekken.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Ivo Niehe terug met 40 jaar TV show, start dramaserie Maud & Babs of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV