Prachtige documentaire Hepworth, a Life of Sculpture woensdag te zien op NPO 2

Prachtige documentaire Hepworth, a Life of Sculpture woensdag te zien op NPO 2
Het leven van Barbara Hepworth

Kijktip :

Woensdagavond (15 september) zendt NPO 2 de fraaie kunstdocumentaire Hepworth, a Life in Sculpture uit. Hierin richt de camera zich op het leven van de Britse kunstenares Barbara Hepworth (1903-1975), één van de eerste vrouwelijke kunstenaars die internationale roem verwierf.

Hepworth, a Life in Sculpture gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Intiem portret
De documentaire is een intiem portret van het leven en werk van de beeldhouwer, wiens kunstwerken opvallen door hun prachtige organische vormen. Alleen al in Nederland zijn vijftien van Hepworths werken te zien. De film begint aan het begin: bij haar ontdekking van de sculpturale vormen op het platteland.

Thuisstudio
Door de jaren heen belanden we ook bij de meesterwerken die Hepworth later zou produceren in haar thuisstudio in het zuidwesten van Engeland. Ook onthult de documentaire de rivaliteit van Hepworth met beeldhouwer Henry Moore. Ze zaten gelijktijdig op de Leeds School of Art en vervolgden hun studie beeldhouwen aan de Royal College of Art in Londen.

De documentaire Hepworth, a Life in Sculpture is woensdag 15 september om 23.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Hepworth, a Life in Sculpture terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire Hepworth, a Life of Sculpture woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier