Zenuwslopende Millennium-film De vrouw die met vuur speelde zie je zaterdag op NPO 3

Zenuwslopende Millennium-film De vrouw die met vuur speelde zie je zaterdag op NPO 3
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Waar de Hollywoodversie van de Millennium-trilogie al na één film stokte, pakte men in Zweden wél door met de verfilming van de volledige boekenreeks van Stieg Larsson. Ook het tweede deel, De vrouw die met vuur speelde, is weer een geweldige thriller. Je ziet 'm zaterdag op NPO 3 en je kunt De vrouw die met vuur speelde streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Het eerste deel (Mannen die vrouwen haten) liet ons kennismaken met Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander, een onwaarschijnlijk maar geniaal team. Ze ontrafelden een moordmysterie, maar dat vormde een afgerond verhaal. In deel twee bereidt Dag Svensson, een jonge journalist bij Millennium, een artikel voor over prostitutie en mensenhandel in Zweden. Maar voor hij het stuk kan publiceren, wordt hij samen met zijn vriendin doodgeschoten. Op het moordwapen staan vingerafdrukken van Lisbeth Salander...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Waar men in Hollywood dus al snel de handdoek in de ring gooide, werd de Zweedse Millennium-trilogie binnen één jaar voltooid. Des te opvallender is het dat alledrie de films van zeer hoge kwaliteit zijn. Na het sfeervolle eerste deel blinkt ook de tweede film uit op verschillende gebieden: acteerwerk, scenario, spanning en opnieuw een prettig, maar luguber sfeertje. Vooral Michael Nyqvist en Noomi Rapace spelen weer de pannen van het dak.

De vrouw die met vuur speelde (2009) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is zaterdag 18 september om 22.55 uur te zien op NPO 3. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 129 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zenuwslopende Millennium-film De vrouw die met vuur speelde zie je zaterdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV