Prinsjesdag 2021 live op tv en online (dinsdag 21 september)

Prinsjesdag 2021 live op tv en online (dinsdag 21 september)
Het nieuwe politieke jaar gaat van start

Kijktip :

Prinsjesdag 2021 is anders dan alle voorgaande jaren. Vorig jaar moest er weliswaar ook al rekening gehouden worden met de coronamaatregelen, maar dit jaar is er ook nog eens sprake van een demissionair en flink uitgekleed kabinet. Je kunt Prinsjesdag live volgen op NPO 1, NPO 2 (met gebarentolk) en de livestream via Gids.tv.

Troonrede
Prinsjesdag begint dinsdag in de Grote Kerk in Den Haag, in plaats van de (te kleine) Ridderzaal. Daar verzamelen de parlementsleden zich voor de troonrede van koning Willem-Alexander, die wat later arriveert met koningin Máxima. In de troonrede worden traditioneel de plannen van het (dit jaar dus demissionaire) kabinet uit de doeken gedaan. Waar gaat het geld naartoe?

Kijk de troonrede van koning Willem-Alexander terug bij Gids.tv.

Miljoenennota
Na de troonrede keren de parlementsleden terug naar de Tweede Kamer, die dit jaar dus ook op een andere plek gevestigd is vanwege de verbouwing van het Binnenhof. Daar zal demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) de Miljoenennota aanbieden, waarin de plannen van het kabinet tot in detail uit de doeken worden gedaan.

Kijk het aanbieden van de Miljoenennota terug via Gids.tv.

Uitzending NOS
Namens de NOS doet Astrid Kersseboom verslag bij de ceremonie in de Grote Kerk. Zij praat daar met Koninklijk Huis-verslaggever Albert Bos en Marcia Luyten, journalist en auteur van de biografie Máxima Zorreguieta: Moederland. Eenmaal in de (vervangende) Tweede Kamer neemt Arjen Noorlander het stokje over; hij verzorgt de politieke uitzending. Verder praat Rob Trip met politici en andere gasten.

Programma

  • 12.30 uur - 15.45 uur: uitzending op NPO 1 + livestream op Gids.tv
  • 12.30 uur - 14.20 uur: uitzending op NPO 2 (met gebarentolk)
  • 13.20 uur - 13.45 uur: troonrede koning Willem-Alexander
  • 15.00 uur - 15.45 uur: presentatie Miljoenennota door Wopke Hoekstra
  • 18.20 uur - 18.40 uur: hoogtepunten Prinsjesdag op NPO 2

Prinsjesdag 2021 is op dinsdag 21 september vanaf 12.30 uur live te zien op NPO 1, NPO 2 (met gebarentolk) en de livestream via Gids.tv. Na afloop kun je Prinsjesdag 2021 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV