Philip Freriks blikt terug op Marshallplan: zaterdag in In de voetsporen van de wederopbouw

Philip Freriks blikt terug op Marshallplan: zaterdag in In de voetsporen van de wederopbouw
Amerika helpt Europa er weer bovenop

Kijktip :

Zaterdag (25 september) is er weer een nieuwe aflevering van In de voetsporen van de wederopbouw te zien op NPO 2. Na eerdere programma's over de Tweede Wereldoorlog kijkt Philip Freriks in deze reeks naar de periode vlak na de oorlog. Zaterdag komt het Marshallplan aan bod.

In de voetsporen van de wederopbouw gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Communisme
Europa ligt vlak na het einde van de oorlog in puin en moet er weer bovenop geholpen worden. De Verenigde Staten zien de situatie met lede ogen aan: de bezetting van Duitsland kost handenvol geld en in Frankrijk, Italië en Griekenland dreigt het communisme te zegevieren. Bovendien is de Sovjet-Unie bezig zijn zone in het bezette Duitsland leeg te halen.

Gezamenlijk plan
In Washington wordt druk gewerkt aan een plan om Europa de helpende hand te bieden: het Marshallplan. Er is wel een belangrijke voorwaarde aan verbonden, want Europa moet een gezamenlijk plan indienen. Nederland heeft ondertussen twee keer ingegrepen in Nederlands-Indië - dat zint de VS niet. Zij uiten een dreigement: als Nederland Indië niet laat gaan, komt er geen Marshallplan.

In de voetsporen van de wederopbouw is elke zaterdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van In de voetsporen van de wederopbouw terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Philip Freriks blikt terug op Marshallplan: zaterdag in In de voetsporen van de wederopbouw of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV