Zondag in Heel Holland Bakt nog een keer: bitterkoekjes en polonaise

Zondag in Heel Holland Bakt nog een keer: bitterkoekjes en polonaise
Bakkers krijgen weer drie opdrachten voor de kiezen

Kijktip :

Zondagavond (26 september) is er weer een nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt nog een keer te zien op NPO 1. Deze week krijgen de overgebleven thuisbakkers opnieuw drie lastige opdrachten voor de kiezen: ze moeten een brioche, petit-crème bitterkoekjes en een polonaise maken.

Heel Holland Bakt nog een keer gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Niet-alledaagse technieken
De signatuuropdracht van deze week is het maken van een brioche. Belangrijk: het deeg moet goed rijzen, anders is het brood te klein. Vervolgens wagen de bakkers zich voor de technische opdracht aan 32 petit-crème bitterkoekjes. De mannen worden op de proef gesteld met niet-alledaagse technieken: natte theedoeken over het deeg en de botercrème precies op tijd onderdompelen in fondant.

Spektakelstuk
Na een intensieve eerste dag moeten de thuisbakkers op de tweede dag van het weekend een polonaise maken - maar dan op anderhalve meter afstand. Het spektakelstuk wordt dus geen polonaise zoals met carnaval, maar een polonaise van merengue. Het is de allerlaatste kans voor een plek in de grote finale van Heel Holland Bakt nog een keer, dus de bakkers zetten hun beste beentje voor.

Heel Holland Bakt nog een keer is elke zondag om 20.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Heel Holland Bakt nog een keer terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Heel Holland Bakt nog een keer: bitterkoekjes en polonaise of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV