Kasboekje van Nederland brengt financiële geschiedenis op tv

Kasboekje van Nederland brengt financiële geschiedenis op tv
Hoe gingen en gaan we met geld om?

Nieuws :

Het nieuwe programma Kasboekje van Nederland geeft een bijzonder inkijkje in de financiële geschiedenis van Nederlanders. Sparen voor een auto, een wasmachine kopen op krediet, het afsluiten van een hypotheek. Geld houdt ons dagelijks bezig. Hoe we vandaag de dag met geld omgaan en hoe we dat vroeger deden, is onderwerp van het zesdelige tv-programma Kasboekje van Nederland.

Eric Smit, journalist en hoofdredacteur van het journalistieke platform Follow the Money, presenteert het programma. Daarin wordt geschetst hoe de wereld eruit zag voordat er een grote, machtige financiële sector was.

Eric Smit

Voor de Tweede Wereldoorlog deden mensen hun boodschappen vaak op rekening en gingen grote aankopen veelal op afbetaling. Vanaf de jaren vijftig kregen huishoudens meer te besteden en ontstond er vanuit de banken belangstelling voor de huishoudens die voor het eerste geld overhielden aan het einde van de maand. Welk gevolg dat had voor de maatschappij wordt besproken in Kasboekje van Nederland.

Door een combinatie van persoonlijke verhalen, bewaard gebleven kasboekjes en aansprekende archiefbeelden, wordt er veel verteld over de financiële geschiedenis van Nederland. Per aflevering staat één thema centraal dat steeds verbonden wordt met de actualiteit. Via herkenbare verhalen is te zien hoe vroeger en nu huishoudens betalen, sparen, lenen en verzekeren; hoe beheerden we toen en hoe beheren we nu ons kasboekje?

Kasboekje van Nederland is vanaf woensdag 28 maart wekelijks om 20.45 uur te zien op NPO 2.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Kasboekje van Nederland brengt financiële geschiedenis op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: auto, tweede wereldoorlog, hypotheek, nederland, geschiedenis, krediet, sparen, journalist, npo, huishouden, financiële sector, tv-programma, wasmachine, geld, eric smit, follow the money, npo 2, lenen, maatschappij


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV