Recensie: The Guilty is lange zit met waanzinnige topacteur Jake Gyllenhaal

Recensie: The Guilty is lange zit met waanzinnige topacteur Jake Gyllenhaal
Een psychologische thriller zonder actie

Film :

Vanaf 1 oktober staat de film The Guilty op Netflix. Thrillers die zich op één locatie afspelen (denk aan Buried of Phone Booth), moeten van goede huize komen om de boel spannend te houden. Dat lukt in deze productie helaas maar half. Lees hier de filmrecensie van The Guilty.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Listen carefully
Het verhaal gaat over de gedegradeerde politieagent Joe. Hij werkt momenteel bij de alarmcentrale. Joe ontvangt een noodtelefoontje van een vrouw die ontvoerd wordt. Tijdens de oproep ontdekt Joe dat niets is wat het lijkt en dat hij de harde waarheid onder ogen moet zien.

Acteur Jake Gyllenhaal in de film thriller 'The Guilty'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
The Guilty speelt zich af tussen vier muren in een alarmcentrale, met slechts één relevant personage in beeld. Alle actie gebeurt aan de andere kant van de telefoonlijn. Zie het als een soort hoorspel. De gesprekken, paniekaanvallen en geluiden weten bij vlagen de spanning flink op tilt te zetten. De twist tegen het einde van de film zagen we allemaal niet aankomen. Ook hier laat Jake Gyllenhaal weer zien hoe talentvol acteur hij is, maar zelfs hij weet deze thriller- en dramafilm niet helemaal te redden. Het verhaal mist aan het eind van de rit toch snelheid (tegen saaiheid aan) en actie. En als de credits eindelijk daar is, zijn er twee kampen. Of je houdt ervan, of je haat het. Twee sterren.

Cast
Naast Jake Gyllenhaal (Zodiac) zijn ook de stemmen te horen van Ethan Hawke en Riley Keough. Deze productie is geregisseerd door Antoine Fuqua (Southpaw).

Vanaf 1 oktober 2021 is de film The Guilty te zien op Netflix. Genre: Thriller, Drama. Tijdsduur: 90 minuten. IMDb-score: 6,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV