Woensdag in Op1: Ruimtedeskundige Anna Gimbrère over vrouwen in de ruimte

Woensdag in Op1: Ruimtedeskundige Anna Gimbrère over vrouwen in de ruimte
Dit zijn de gasten van woensdag 6 oktober

Kijktip :

Woensdag het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 6 oktober

  • Maartje Bijl verloor zeven jaar geleden beide handen en voeten door een bacteriële infectie. Dankzij een unieke operatie kreeg ze twee nieuwe handen van een donor en kan ze, na flink wat oefenen, bijna alles weer. Het is de eerste keer in Nederland dat een dubbele handtransplantatie is uitgevoerd. Vanavond is Maartje te gast bij Op1, samen met drie van de artsen die dit kleine wonder mogelijk maakten.

  • De ruimtevaart is hot, weet wetenschapsjournalist en ruimtedeskundige Anna Gimbrère. Toeristen kunnen tegenwoordig een ruimteretourtje boeken en Rusland schoot deze week nog een actrice het heelal in voor filmopnames. Gimbrère gaf zichzelf eerder dit jaar nog op als astronaut en dat past precies binnen het thema van de World Space Week deze week: vrouwen in de ruimte. Vanavond schuift de aspirant-astronaut aan bij Op1 met het allerlaatste nieuws uit de ruimtevaart.

  • Vandaag ontvangen mensen met een ernstige afweerstoornis een uitnodiging voor de derde coronaprik op de deurmat. Eén van hen is Debby de Geus, die in 2019 van haar Tinderdate een donornier ontving.Ab Osterhaus vindt dat veel meer mensen een derde prik zouden moeten krijgen en GGD-arts Ashis Brahma probeert ondertussen rappend jongeren over te halen zichzelf alsnog te laten vaccineren. Vanavond zijn ze te gast bij Op1.

Er volgen later meer gasten.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Ruimtedeskundige Anna Gimbrère over vrouwen in de ruimte of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV