Dinsdag bij Jinek: advocaat Peter Plasman over mondkapjeswinst Sywert van Lienden

Dinsdag bij Jinek: advocaat Peter Plasman over mondkapjeswinst Sywert van Lienden
De gasten van dinsdag 12 oktober

Kijktip :

Samen met de hoofdrolspelers uit de actualiteit voert Eva Jinek het gesprek van de dag. Dit zijn de gasten van dinsdag 12 oktober.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten bij Jinek van dinsdag 12 oktober

  • Aan het begin van de coronacrisis maakte hij met veel bombarie bekend grote hoeveelheden mondkapjes zonder winstoogmerk aan de zorg te leveren, maar ondertussen hielden Sywert van Lienden en zijn zakenpartners er miljoenen euro’s winst aan over. Medewerkers van de mondkapjesstichting voelden zich misleid, gemanipuleerd en voorgelogen. Excuses volgden, maar tot onvrede van strafrechtadvocaat Peter Plasman is het geld nog altijd niet terug naar de schatkist. Aan tafel vertelt hij hoe hij tegen de zaak aankijkt.
  • Een tweede taal spreken is goed voor de gezondheid. Zo ondervinden meertalige mensen vier jaar later klachten van dementie, dan mensen die maar een taal spreken. Taalkundige Merel Keijzer doet een uniek onderzoek naar het verband tussen meertaligheid en onze hersenen. Ze is vanavond te gast samen met Marcel Levi, voorzitter van de NWO.
  • GGoochelaar Hans Kazan kreeg zondag maar liefst twee prestigieuze goochelprijzen voor zijn oeuvre. Vanavond vieren we zijn oeuvre, samen met zijn vrouw Wendy en zoon Steven Kazan.
  • Radio-dj Giel Beelen ligt onder vuur over het door hem verkochte middel Shambala. De druppels kunnen gevaarlijk zijn en de bijsluiter voldoet niet, zeggen wetenschappers in het consumentenprogramma Radar. Volgens Antoinette Hertsenberg is dit niet het enige middel dat gepromoot wordt door bekende Nederlanders met mogelijke gevaren voor de gezondheid.

Jinek is elke werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV