Nieuwe docuserie How to Be Young vanaf vrijdag 15 oktober te zien op NPO 2

Nieuwe docuserie How to Be Young vanaf vrijdag 15 oktober te zien op NPO 2
Margriet van der Linden behandelt grote thema's

Kijktip :

Vanaf vrijdag 15 oktober is Margriet van der Linden op NPO 2 te zien met de vijfdelige documentaireserie How to Be Young. Hierin onderzoekt ze de grote thema's waar jongeren mee te maken hebben in een tijdperk dat bol staat van zorgen: van polarisatie en politieke instabiliteit tot onderdrukking.

How to Be Young gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vijf landen
In deze serie bezoekt Van der Linden de landen Hongarije, Litouwen, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, waar ze jonge inwoners ontmoet. Die nemen haar mee in hun dromen, angsten en strijd. De rode draad in de verhalen is de zoektocht naar een uitweg. In de eerste aflevering gaat het over de Istanbul-Conventie, een verdrag om vrouwen en meisjes te beschermen tegen geweld.

Schokkend verhaal
Turkije is uit dit verdrag gestapt, terwijl uitgerekend daar het geweld het meest voorkomt. Van der Linden ontmoet de 23-jarige Ilay, die door haar baas werd misbruikt en nu een - volgens velen kansloze - rechtszaak tegen hem wil beginnen. Ook horen we het schokkende verhaal van Mutlu. Op 19-jarige leeftijd deed ze mee aan Turkey's Got Talent, maar een jaloers vriendje schoot haar door het hoofd.

De nieuwe documentaireserie How to Be Young is vanaf vrijdag 15 oktober wekelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van How to Be Young terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie How to Be Young vanaf vrijdag 15 oktober te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV