Documentaire Reaction zondag 17 oktober te zien op NPO 2

Documentaire Reaction zondag 17 oktober te zien op NPO 2
Fascinerende docu over duurzame beweging

Kijktip :

Steeds meer mensen storten zich op duurzame projecten om klimaatverandering tegen te gaan en de aarde te beschermen. Zo ook Kees Brouwer, die in de documentaire Reaction wordt gevolgd bij het opzetten van zijn Reaction-beweging, waarbij ondernemers en ontwerpers zonder mens en milieu te schaden producten maken.

Reaction gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Winkelketens
In Nederland vinden we talloze duurzame, sociale en lokale bedrijfjes die moeten opboksen tegen megalomane winkelketens, die vol liggen met producten waarvan we niet helemaal weten hoe, door wie en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. Reaction is een beweging die bestaat uit ondernemers en ontwerpers die bewijzen dat het anders kan.

Eigen verhaal
Voor elk product zijn alternatieven die niet ten koste gaan van mens en milieu en dankzij Reaction worden die nu ook gevonden. Zo zijn er truien die een leven lang meegaan, hazelnootpasta van eigen bodem, jenever zonder 'voetafdruk' en een fiets gemaakt van oude fietsen. De mensen achter deze producten vertellen allemaal een eigen verhaal.

De documentaire Reaction is zondag 17 oktober om 20.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Reaction terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Reaction zondag 17 oktober te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV