Recensie: Eternals is film die te groot is voor het Marvel kadertje

Recensie: Eternals is film die te groot is voor het Marvel kadertje
Nieuwe MCU-film van Chloe Zhao

Film :

Vanaf woensdag 3 november draait de nieuwe film Eternals in de Nederlandse bioscopen. De derde film van Marvel Studios in dit coronajaar, onder de stevige leiding van Oscarwinnend regisseur Chloé Zhao. Wat gaat dat opleveren? Lees hier de filmrecensie van Eternals.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Schaduw
Een onsterfelijk buitenaards ras, gecreëerd door de Celestials, leeft al meer dan 7000 jaar in het geheim op aarde. Een onverwachte tragedie dwingt hen echter om na al die jaren uit hun schaduw te komen. Ze dienen zich te herenigen om de mensheid te beschermen tegen hun slechte tegenhangers, de Deviants.

Bron: Marvel Studios

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
De film heeft alles in huis: goede verhaallijnen, dialogen, een prachtige setting en legendarische karakters. Helaas komt het allemaal net niet tot zijn recht. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Marvel Cinematic Universe dat het format een film echt minder maakt: Eternals is een film die veel meer te bieden heeft dan in het kadertje van Kevin Feige en Marvel Studios past. Dat houdt de film gewoon tegen in het vertellen van het verhaal. 3,5 ster.

Cast
Naast Richard Madden (Bodyguard) en Gemma Chan (Crazy Rich Asians) spelen ook Angelina Jolie (Those Who Wish Me Dead), Salma Hayek (The Hitman's Wife's Bodyguard) en Kumail Nanjiani (The Lovebirds) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chloé Zhao (Nomadland).

Vanaf 18 oktober 2021 is Eternals te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Superhelden. Tijdsduur: 157 minuten. IMDb-score: 6,6.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV