Slimme thriller Déjà Vu zie je woensdag 3 november op Veronica

Slimme thriller Déjà Vu zie je woensdag 3 november op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

In zijn lange carrière heeft Hollywoodster Denzel Washington regelmatig met Tony Scott gewerkt, en dat leverde zonder uitzondering prima films op. Ook Déjà Vu is één van die fraaie samenwerkingen. Deze ingenieuze thriller is woensdag te zien op Veronica en je kunt Déjà Vu streamen via Pathé Thuis en Google Play.

Het verhaal
New Orleans wordt opgeschrikt door een terroristische aanslag op een veerboot, waarbij meer dan vijfhonderd burgers om het leven komen. ATF-agent Doug Carlin gaat op onderzoek uit en ontdekt in de rivier het lijk van een mooie jonge vrouw. Deze Claire Kuchever blijkt echter niet een van de vele slachtoffers van de veerboot te zijn geweest... Wat heeft haar dood met de aanslag te maken gehad?

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het is bijna een op zichzelf staand genre: de 'puzzelfilm'. Dit keer kruist Tony Scott dit genre met het 'gewone' detectiveverhaal. Washington zet op vakkundige wijze de agent neer die belast is met het onderzoek naar de terroristische aanslag, waarbij meer meespeelt dan hij in eerste instantie had durven denken. Dat Scott een uitstekende filmmaker was (hij overleed in 2012 op tragische wijze) had hij al eerder bewezen met klassiekers als Top Gun, True Romance en Crimson Tide. Met Déjà Vu was het opnieuw raak: een stijlvolle, strakke thriller met uitstekend acteerwerk van Washington en de prachtige actrice Paula Patton in de hoofdrollen.

Cast
Naast Denzel Washington (Fences) en Paula Patton (Mission: Impossible - Ghost Protocol) zijn ook Jim Caviezel (The Passion of the Christ) en Val Kilmer (Heat) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tony Scott (Unstoppable).

Déjà Vu (2006) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is woensdag 3 november om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: misdaad, science fiction, thriller. Speelduur: 126 minuten.



Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV