Vanavond op tv: slot Flikken Rotterdam & start voetbalquiz The Bettle

Vanavond op tv: slot Flikken Rotterdam & start voetbalquiz The Bettle
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 5 november

Kijktip :

Vanavond is de finale van het vijfde seizoen van Flikken Rotterdam te zien op NPO1 dus dat wordt ongetwijfeld spannend. Op Veronica start de nieuwe voetbalquiz The Bettle en Canvas zendt de veelgeprezen Glenn Close-film The Wife opnieuw uit. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 5 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: Flikken Rotterdam seizoen 5

NPO 1
20:34 uur

Het vijfde seizoen van Flikken Rotterdam komt vanavond ten einde. Met welke cliffhanger blijven we als kijkers achter? De laatste aflevering van dit seizoen is om 20:35 uur te zien op NPO 1.

Aanval
Noucha en Stan hebben ternauwernood de aanval van moordenaar Travis overleefd. Hen is nu duidelijk dat het pilletje dat de laborante heeft onderzocht, de sleutel is tot de oplossing. Het medische bedrijf wilde een mislukt experiment verdoezelen, ten koste van alles.

Eerlijk
Dries is eindelijk eerlijk tegen Esther en draagt bij aan het opsporen van Travis. Maar als Esther wordt vrijgepleit, dreigt Dries zijn baan te verliezen. De grote vraag is natuurlijk: hoe loopt dit verhaal af?


Slot: Jochem in de wolken

NPO 1
21:28 uur

Vrijdag is de laatste aflevering van de natuurdocumentaireserie Jochem in de wolken om 21:30 uur te zien op NPO 1. Cabaretier Jochem Myjer sluit zijn reis per ballonvaart door Nederland af in het noorden van het land.

Wadden
Deze aflevering is voor Jochem een reis terug in de tijd, want als hij over Friesland vaart - met zicht op de Wadden - is hij écht in de wolken. De Wadden, dat is thuiskomen voor hem, want hier heeft hij veel van zijn jeugdvakanties doorgebracht.

Vogelparadijs
Op de Wadden is de liefde van Jochem voor vogels ontstaan. Het unieke natuurgebied is dan ook een waar vogelparadijs, waar miljoenen bijzondere vogels nestelen. Met deze prachtige locatie komt de ballonvaart van Jochem Myjer door Nederland ten einde.


Filmdrama: The Wife

Canvas
21:35 uur

Glenn Close behoort zonder enige twijfel tot de meest geroemde Amerikaanse actrices aller tijden. Ze won onder meer drie Primetime Emmy Awards en drie Tony Awards, maar haar 'Triple Crown of Acting' is niet compleet: nog nooit kreeg Close een Oscar. Dat ze die al lang en breed verdient, liet ze onder meer zien in het prachtige relatiedrama The Wife.

Verhaal
Joan Castleman heeft al veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur uitgereikt krijgt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan.

Nieuw: The Bettle

Veronica
22:00 uur

Vanavond gaat de gloednieuwe voetbalquiz The Bettle van start op Veronica. Presentatrice Hélène Hendriks test de kennis van de twee teams en blikt vooruit op het voetbalweekend. Elke vrijdag om 22:00 uur.

Teamcaptains
In vijf spelrondes strijden teamcaptains Leo Alkemade en Frank Lammers met twee wekelijks wisselende gasten om zoveel mogelijk gouden ballen voor de finale, waarin ze hun eigen voetbalkunsten etaleren. Nadat de kennis van de deelnemers is getest proberen ze in de finale punten te verdienen in 'The Bettle Box'. Degene met de meeste punten wint de aflevering.

Gasten
In de eerste aflevering nemen twee ESPN-collega's het tegen elkaar op: Kees Kwakman en Marciano Vink. Kwakman groeide als speler van FC Volendam, NAC Breda en FC Groningen uit tot een cultheld in het Nederlandse betaalde voetbal. Vink maakte in de jaren tachtig en negentig furore bij Ajax en PSV.


Start: Baantjer - Het Begin

RTL 8
22:25 uur

Vanaf vanavond is de Nederlandse politieserie Baantjer: Het Begin weer te zien op RTL 8. De serie was begin 2020 al te zien op RTL 4 en wordt nu herhaald, elke vrijdagavond met een dubbele aflevering.

Film
De serie volgde in 2020 op de gelijknamige bioscoopfilm, waarin we terug gingen naar de start van de carrière van rechercheur De Cock. Beide producties zijn gebaseerd op de befaamde boekenreeks van Appie Baantjer, die in het verleden al de serie Baantjer met Piet Römer en Victor Reinier opleverde. In Baantjer: Het Begin speelt Waldemar Torenstra de rol van De Cock.

Eerste werkdag
Rechercheur De Cock heeft zijn eerste werkdag op bureau Warmoesstraat. Hij wordt gekoppeld aan de doorgewinterde Amsterdammer Tonnie Montijn. Ondanks hun verschillen is er wederzijds respect en ontstaat er een vriendschap. Bovendien leert Tonnie De Cock tien waardevolle lessen.


Science-fictionfilm: The Fly

Eén
23:14 uur

Inmiddels kennen we de Canadese regisseur David Cronenberg ook van sterke misdaadfilms als A History of Violence (2005) en Eastern Promises (2007), maar hij blijft toch vooral de man achter een aantal opmerkelijke horrorklassiekers. Eén van die films, The Fly, is vrijdag te zien op België Eén.

Het verhaal
Wetenschapper Seth Brundle staat op het punt een revolutionaire machine te bouwen, de 'telepod'. In deze cel kunnen mensen of objecten in een fractie van een seconde geteleporteerd worden naar een tweede telepod. Hij kan zijn enthousiasme over deze uitvinding moeilijk blijven geheimhouden en beslist om een journaliste, Veronica Quaife, te betrekken bij zijn werk. Als hij zichzelf teleporteert vliegt er echter net een vlieg zijn capsule binnen. Hierna is Brundle niet langer dezelfde, en krijgt hij steeds meer eigenschappen van de vlieg...


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: slot Flikken Rotterdam & start voetbalquiz The Bettle of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV