Recensie: Spencer is prachtig verhaal met onherkenbare Kristen Stewart

Recensie: Spencer is prachtig verhaal met onherkenbare Kristen Stewart
Lady Di nu eens in een ander licht

Film :

Vanaf donderdag 11 november draait de nieuwe film Spencer in de Nederlandse bioscopen. The Crown meets Jackie, dat kan alleen maar bijzonder worden... Lees hier de filmrecensie van Spencer.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Dit jaar wordt het anders"
December 1991. Het huwelijk van de Prins en Prinses van Wales is met de jaren behoorlijk koud en kil geworden. Ondanks geruchten over vermeende affaires en een eventuele scheiding, vinden er volop kerstfestiviteiten plaats rondom het Sandringham House. Een tijd waarin er gejaagd en geschoten, gegeten en gedronken wordt. Diana kent het ritueel. Het jaar zal anders worden.

Bron: The Searchers

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Het zijn flinke schoenen om te vullen als je het vierde seizoen van The Crown als grootste vergelijkingsmateriaal hebt. Die schoenen vult deze film zeker niet, maar deze film doet exact het tegeovergestelde. Het verhaal blijft op kleine schaal en draait volledig om de mentale worsteling van Diana, op meesterlijke en onherkenbare wijze gespeeld door Kristen Stewart. De symboliek in deze film maakt het verhaal herkenbaar en de muziek zorgt ervoor dat jij in de bioscoopstoel hetzelfde ongemak blijft voelen. Zeker geen film voor het grote publiek, maar een geweldige film voor de liefhebber. 4 sterren.

Cast
Naast Kristen Stewart (Underwater) en Sally Hawkins (The Shape of Water) spelen ook Sean Harris (The Green Knight), Timothy Spall (The King's Speech) en John Keogh (The Ghost Writer) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Pablo Larraín (Jackie).

Vanaf 11 november 2021 is Spencer te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 111 minuten. IMDb-score: 7,2.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Spencer is prachtig verhaal met onherkenbare Kristen Stewart of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV