Vanavond op tv: M is terug & Familie Gillis: massa is kassa

Vanavond op tv: M is terug & Familie Gillis: massa is kassa
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 8 november

Kijktip :

Margriet van der Linden gaat vanaf vanavond proberen de kijkcijfers van de vooravond op NPO1 weer wat op te krikken met haar talkshow M, na de vaak teleurstellende scores van Khalid & Sophie. Op SBS6 gaat een nieuw seizoen van Familie Gillis: massa is kassa van start en op RTL4 begint Tiny House Battle. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 8 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: M

NPO 1
19:04 uur

Vanaf vanavond is Margriet van der Linden terug met haar dagelijkse talkshow M. Elke werkdag neemt ze om 19:00 uur het nieuws van de dag door, maar er is ook ruimte voor onderwerpen als kunst, muziek en sport.

Khalid & Sophie
Van der Linden neemt het stokje over van Khalid Kasem en Sophie Hilbrand, die de afgelopen maanden hun talkshow Khalid & Sophie afwisselend presenteerden. De kijkcijfers waren in het begin niet om over naar huis te schrijven, maar inmiddels zit het programma in de lift.

Uitdagend
Verrassend, uitdagend en uitgesproken: dat is waar Margriet van der Linden voor staat. Elke dag ontvangt Van der Linden een diversiteit aan gasten in haar studio, waar ook weer publiek aanwezig mag zijn. Wie er 's avonds aan tafel zitten is dagelijks te lezen op Gids.tv.


Docu: Golden Earring - That Day

NPO 2
20:26 uur

Op NPO 2 is vanavond en morgen om 20:25 uur het documentaire-tweeluik Golden Earring - That Day te zien. Hierin blikt regisseur Marcel de Vré terug op het zestigjarige bestaan van de Haagse rockband, die in 2021 plotseling stopte vanwege de spierziekte van George Kooymans.

Beginjaren
In het eerste deel van de documentaire richt De Vré zich op de beginjaren van Golden Earring. Hoe een paar vrienden op zelfgemaakte instrumenten muziek beginnen te maken en in rap tempo professionaliseren. Het succes komt snel, maar de eerste jaren worden gekenmerkt door wisselingen in de samenstelling.

'Radar Love'
De zanger wordt vervangen, de tweede gitarist stapt op en pas met de komst van Cesar Zuiderwijk komt er enige stabiliteit. In 1973 scoren ze een wereldhit met 'Radar Love' (1973), waarmee ze ook voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten en daar met 'Radar Love' en 'Twilight Zone' (1982) groot succes boeken.


Dramafilm: Papillon

RTL 7
20:28 uur

Een remake van een geliefde Hollywoodklassieker maken: het is altijd een gewaagde onderneming. En hoewel de nieuwe versie van Papillon niet kan tippen aan het origineel, is het een alleszins geslaagde film geworden. Dit mooie gevangenisdrama zie je maandag op RTL 7.

Verhaal
Kluisrover Henri Charrière wordt in 1931 onterecht veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij sluit een deal met de rijke en eigenzinnige Louis Dega. In ruil voor bescherming bekostigt Dega zijn ontsnappingspogingen. Die mislukken en Henri en Dega worden overgeplaatst naar het gevreesde Duivelseiland. Nog nooit wist iemand daar te ontsnappen, maar Henri is vastbesloten zijn vrijheid te herwinnen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Terug: Familie Gillis - massa is kassa

SBS 6
20:30 uur

Het seizoen van Chateau Meiland is ten einde, maar niet getreurd: na een korte break is de familie Gillis vanaf vanavond weer terug op SBS6. Wekelijks kunnen we om 20:30 uur genieten van de avonturen van Peter Gillis en co in een nieuw seizoen van Familie Gillis: massa is kassa.

Vakantieparken
De ene excentrieke familie vervangt de andere op SBS6. Nu Chateau Meiland weer even van de buis verdwijnt is de familie Gillis na een maandje afwezigheid alweer terug met het vijfde seizoen van Familie Gillis: massa is kassa. Peter Gillis is steenrijk geworden met zijn elf vakantieparken en zijn dertig jaar jongere Nicol geniet volop mee van dit succes.

Kasteel
Nicole heeft een leuk nieuw projectje op het oog: verhuizen naar een groter onderkomen. Peter pakt de zaken graag groots aan en heeft een kasteel op het oog. Verder zien we hoe een dief onder de ogen van Samir de boel leegtrekt en verliest Peter zijn kroon vlak voor de single-presentatie van zijn eigen nummer 'Massa is Kassa'.


Fantasyfilm: Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1

NET 5
20:30 uur

Het laatste boek in de Harry Potter-reeks, in Nederland uitgebracht als Harry Potter en de Relieken van de Dood, bevatte zó veel spektakel en belangrijke scènes dat het wijze besluit werd genomen om het op te delen in twee films. Het eerste deel is maandag te zien op Net5.

Verhaal
Heel Groot-Brittanië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort, die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter. Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden Harry en zijn twee beste vrienden Ron en Hermelien zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.Nieuw: Tiny House Battle

RTL 4
20:31 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe programma Tiny House Battle elke maandag om 20:30 uur te zien op RTL 4. Hierin krijgen twee teams van amateurklussers wekelijks de opdracht om voor een koper een 'tiny house' te ontwerpen en bouwen.

Woonwensen
In Tiny House Battle draait alles om het creëren van de mooiste, handigste, meest efficiënte en vindingrijke ontwerpen, die ook nog eens aan de woonwensen van de kopers moeten voldoen. De twee klusteams maken aan de hand van een moodboard een interieurontwerp en krijgen slechts zeven dagen tijd om hun tiny house vol ruimtebesparende oplossingen te bouwen en te stylen.

Vrijheid
In de eerste aflevering maakt presentator John Williams kennis met veertigers Jacqueline en Peter. Zij wonen zeer riant: op ruim 400 vierkante meter. Nu hun kinderen de deur uit zijn, willen ze het over een andere boeg gooien: een tiny house! Dat is veel goedkoper en biedt ze ook nog eens veel meer vrijheid. Twee van de allerbeste amateurteams proberen de droom van het stel te realiseren.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: M is terug & Familie Gillis: massa is kassa of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV