Adembenemende docu They Shall Not Grow Old woensdag te zien op Veronica

Adembenemende docu They Shall Not Grow Old woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Peter Jackson, we kennen 'm allemaal als de regisseur van grootse projecten als de Lord of the Rings-trilogie (2001-2003), King Kong (2005) en de Hobbit-trilogie (2012-2014). Hierna legde hij zich echter toe op een passieproject, met verbluffende resultaten: de documentaire They Shall Not Grow Old. Je ziet 'm woensdag op Veronica en je kunt They Shall Not Grow Old streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Digitaal bewerkt
Vanwege de verbeterde technologieën waren filmmakers in staat om de Tweede Wereldoorlog uitstekend in beeld te brengen, maar de Eerste Wereldoorlog was een minder gunstig lot beschoren. Toch zijn er genoeg beelden van The Great War te vinden, en Jackson vond het hoog tijd om die eens flink te upgraden. Jarenlang werkte hij met een groot team aan They Shall Not Grow Old, waarin bestaande, stomme zwart-witbeelden zijn ingekleurd en van zijn geluid zijn voorzien. Monnikenwerk, want de beelden moesten frame voor frame worden ingekleurd.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Het resultaat is werkelijk fenomenaal. Voor de allereerste keer krijgen de soldaten die in de Eerste Wereldoorlog vochten een gezicht én een stem, waardoor de oorlogservaring door de kijker veel intenser beleefd wordt. Zo zien we na honderd jaar welke afgrijselijke impact de Eerste Wereldoorlog heeft gehad op de soldaten, en hoe een volledige toekomstige generatie werd weggevaagd door het oorlogsgeweld.

They Shall Not Grow Old (2018) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is woensdag 27 april om 22.40 uur te zien op Veronica. Genre: documentaire, oorlog. Speelduur: 99 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV