Heftige documentaire Shadow Game maandag te zien op NPO 2

Heftige documentaire Shadow Game maandag te zien op NPO 2
Alleenreizende jongeren in Europa

Kijktip :

Maandagavond 15 november is de documentaire Shadow Game te zien op NPO 2. In deze docu volgen we een aantal alleenreizende jongeren op hun tocht door Europa, op zoek naar bescherming en een beter leven: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland.

Shadow Game gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Telefoon
Een deel van het materiaal hebben de jongens zelf op hun telefoon gefilmd. Met gevaar voor eigen leven maken de tieners de doortocht, die zij zelf ‘the game’ noemen, een bitter-ironische term voor het met gevaar voor eigen leven oversteken van grenzen. Met deze documentaire wordt de vluchtelingenproblematiek extra onder de aandacht gebracht.

Lees verder onder de video.

Mishandelingen
Shadow Game belicht de situatie van jonge vluchtelingenkinderen die onder erbarmelijke omstandigheden een gevaarlijke reis door Europa maken. Mishandelingen en ontberingen zijn daar aan de orde van de dag. De kinderen in de documentaire proberen dagelijks levensgevaarlijke grenzen over te steken, op zoek naar veiligheid en een beter leven.

De documentaire Shadow Game is maandag 15 november om 20.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Shadow Game terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV