Recensie: Passing is masterclass in bouwen van spanning

Recensie: Passing is masterclass in bouwen van spanning
Regiedebuut van Rebecca Hall

Kijktip :

Vanaf 10 november staat de film Passing op Netflix. De grote actrices van deze eeuw beginnen steeds vaker ook aan regisseren: zo zagen we eerder het regiedebuut van Regina King en nu die van Rebecca Hall. Lees hier de recensie van Passing.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Afkomst
De Afro-Amerikaanse dames Irene en Clare waren tijdens hun middelbare schoolperiode goede vriendinnen. Nu jaren later lopen ze elkaar in New York van de jaren 20 nog eens tegen het lijf. Ondanks hun licht getinte huid gaan beiden verschillend om met hun gemengde afkomst.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Deze film heeft een script die dunnetjes is opgebouwd, maar dat maakt regisseur Rebecca Hall meer dan goed met een masterclass in het spannen van spanningsbogen. Er zal een klein publiek zijn voor deze film, want je mag er echt wel even voor gaan zitten. En dat lijkt ook expres zo gedaan te zijn, waardoor het allemaal nog extra in de vertraging gaat. Thompson en Negga, die beide nog redelijk aan het begin van hun carrière staan, dragen deze film als gegoten. Al met al een uitstekend regiedebuut voor Hall: 3,5 ster.

Cast
Naast Tessa Thompson (Thor: Ragnarok) en Ruth Negga (Ad Astra) spelen ook Alexander Skarsgard (The Aftermath), André Holland (Black Widow) en Bill Camp (12 Years a Slave) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Rebecca Hall (The Prestige).

Vanaf 12 november 2021 is Passing te streamen op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 98 minuten. IMDb-score: 6,6.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV