Recensie: The Card Counter is diepe duik in wereld van gokken en spijt

Recensie: The Card Counter is diepe duik in wereld van gokken en spijt
Met Oscar Isaac in hoofdrol

Film :

Vanaf donderdag 16 december draait de nieuwe film The Card Counter in de Nederlandse bioscopen. Oscar Isaac, een van de meest veelbelovende acteurs van de laatste jaren, heeft weer een hoofdrol te pakken. Wat kan hij van deze film maken? Lees hier de filmrecensie van The Card Counter.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Waar is de appel?
We volgen gokker en voormalig soldaat William Tell. Zijn glorietijd in de casino's komt tot een einde wanneer hij wordt benaderd door Cirk, een kwetsbare maar boze jongeman die wraak wil nemen op een militaire kolonel.

Bron: Independent Films

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment score: 66% | IMDb-score ★ 6,2

Nieuw is deze film voor Schrader's begrippen absoluut niet: als je Raging Bull of Taxi Driver gezien hebt, weet je eigenlijk wat je van deze film kunt verwachten. De film draait om interne dialogen van de karakters, problemen die zij ervaren om hun verleden te ontwijken. Oscar Isaac is ook in deze film weer in staat met zijn acteerprestaties het verhaal omhoog te halen: vooral zijn performance maakt het interessant om te blijven kijken. 3,5 ster.

Cast
Naast Oscar Isaac (Dune) en Tiffany Haddish (Bad Trip) spelen ook Tye Sheridan (Ready Player One), Willem Dafoe (Spider-Man: No Way Home) en Alexander Babara (The Hunt) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Paul Schrader (First Reformed).

Vanaf 16 december 2021 is The Card Counter te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Misdaad. Tijdsduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV