Indrukwekkende film Rise of the Planet of the Apes zie je vrijdag op Paramount Network

Indrukwekkende film Rise of the Planet of the Apes zie je vrijdag op Paramount Network
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Planet of the Apes-franchise begon al in 1968 (!), toen Charlton Heston de bioscopen vulde als de held in de allereerste film. In 2011 werd besloten tot een radicale reboot, met verbluffende resultaten. Het eerste deel, Rise of the Planet of the Apes, is vrijdag te zien op Paramount Network. Je kunt Rise of the Planet of the Apes streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Wetenschapper Will staat op het punt een belangrijke ontdekking te doen: een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op apen hebben echter ongewone bijwerkingen. De dieren die het medicijn toegediend krijgen, vertonen een enorme verhoging van de hersenactiviteit. Na een incident tijdens het onderzoek beschermt Will de jonge chimpansee Caesar en neemt hem mee naar huis. Maar als Caesar, die extreem intelligent blijkt te zijn, zich vervolgens verraden voelt door de mensheid, begint hij een grote strijd om alle apen te bevrijden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De originele Planet of the Apes kon niet terugvallen op de fantastische special effects die Rise of the Planet of the Apes wél heeft. Door de levensechte apen is het verhaal bijzonder meeslepend, en zelfs de acteerprestaties van de 'apen' zijn doorspekt met menselijke emoties. Dat is vooral te danken aan het sublieme werk van de Britse acteur Andy Serkis, die na Gollem in The Lord of the Rings nu in de huid van Caesar kruipt. Rise of the Planet of the Apes bleek uiteindelijk zo succesvol dat hij twee uitstekende vervolgen kreeg: Dawn of the Planet of the Apes en War for the Planet of the Apes.

Cast
Naast James Franco (The Disaster Artist) en Freida Pinto (Slumdog Millionaire) zijn ook John Lithgow (Bombshell), Brian Cox (The Bourne Identity) en Tom Felton (De Slag om de Schelde) te zien in Rise of the Planet of the Apes. Deze film is geregisseerd door Rupert Wyatt.

Rise of the Planet of the Apes (2011) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is vrijdag 10 juni om 20.30 uur te zien op Paramount Network. Genre: actie, science fiction, thriller. Speelduur: 105 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV