Vanavond op tv: Adele - One Night Only & FC Barcelona - Benfica (Champions League)

Vanavond op tv: Adele - One Night Only & FC Barcelona - Benfica (Champions League)
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 23 november

Kijktip :

Het interview dat Oprah Winfrey onlangs met Adele had en een concert van de mateloos populaire zangeres is vanavond te zien in Adele - One Night Only op NPO3. Voetbalfans komen op RTL7 aan hun trekken met het Champions League-duel FC Barcelona - Benfica en het slot van Adem in, adem uit is te zien op Net5. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 23 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: Adele - One Night Only

NPO 3
20:25 uur

Adele is terug! Dat wordt vanavond om 20:25 uur gevierd op NPO 3 met de special Adele: One Night Only. De Britse superster geeft niet alleen een intiem concert, maar wordt ook geïnterviewd door Oprah Winfrey.

30
Zes jaar na haar vorige plaat 25 bracht Adele op vrijdag 19 november haar nieuwe, langverwachte album 30 uit. Een maand eerder, op 15 oktober, lichtte ze al een tipje van de sluier op met de single 'Easy on Me'. 30 is overal ter wereld begroet met lovende recensies.

Concert
Ter gelegenheid van haar nieuwe plaat gaf Adele op 25 oktober een intiem concert in het Los Angeles Griffith Park Observatory, haar eerste concert sinds juni 2017. Ze zingt haar grootste hits, maar ook enkele nieuwe nummers. Verder is ook het interview met Oprah te zien in deze special.

Slot: Adem in, adem uit

NET 5
20:30 uur

Vanavond is de laatste aflevering van de serie Adem in, adem uit om 20:30 uur te zien op Net5. Hoe loopt het verhaal over de buurvrouwen Kim (gespeeld door Bracha van Doesburgh) en Jolanda (Jelka van Houten) af?

Slachtschuur
Sven probeert Jo's dementerende moeder om te praten, zodat ze hem bevrijdt uit de slachtschuur. Als Kim een tv-optreden heeft bij dr. Samuel, wordt ze daar geconfronteerd met Adinda - die pijnlijke onthullingen doet over Kims liefdesleven.

Seriemoordenaar
Cheyenne en Karst treffen Luuk meer dood dan levend aan op een industrieterrein, terwijl Jane ondanks haar schorsing doorgaat met het verzamelen van bewijs voordat Jo verandert in een seriemoordenaar.


Actiefilm: The Bourne Ultimatum

Veronica
20:30 uur

In 2007 kwam de fantastische Jason Bourne-trilogie ten einde met het sublieme slotstuk The Bourne Ultimatum. In deze spetterende actiefilm haalt Matt Damon nog één keer alles uit de kast als de opgejaagde Bourne. De film is dinsdag te zien op Veronica.

Verhaal
Jason Bourne probeert de laatste mysteries uit zijn verleden te ontrafelen, maar na een schietpartij in Moskou wordt hij achternagezeten door een nieuwe generatie van getrainde moordmachines. Om te weten te komen wie hij was, moet Bourne de hele wereld rond, terwijl hij zijn belagers afschudt en de arendsogen van de spionagesatellieten probeert te ontwijken.


Volle Zalen: Paul Haenen

NPO 2
20:35 uur

In een nieuwe aflevering van Volle Zalen, vanavond om 20:35 uur te zien op NPO 2, gaat Cornald Maas in gesprek met de inmiddels 75-jarige alleskunner Paul Haenen - alias dominee Gremdaat en Margreet Dolman.

YouTube
Haenen steekt de kijker in coronatijd een hart onder de riem met troost-tv - eerst bij de NPO en inmiddels op zijn eigen YouTube-kanaal. Daaruit blijkt dat hij zich niet langer hoeft te 'verschuilen' achter Gremdaat of Dolman om zijn mening te laten horen over actuele zaken.

Frankrijk
Volle Zalen reist af naar zijn huis in Frankrijk voor een uitgebreide ontmoeting. Duidelijk wordt hoe Paul Haenen als mens en artiest in het leven staat: "Bepaal zelf, wees eigenwijs en trek je zo weinig mogelijk aan van anderen."


Live: FC Barcelona - Benfica (Champions League)

RTL 7
20:54 uur

Live verslag van de wedstrijd FC Barcelona - Benfica in Groep E van de Champions League. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 19:55 uur op RTL 7.

Nieuwe trainer
Barcelona heeft afscheid genomen van Ronald Koeman en de nieuwe trainer is inmiddels geïnstalleerd: Xavi Hernández. Dit clubicoon heeft als geboren Catalaan waarschijnlijk meer krediet dan Koeman. Onder zijn leiding werd afgelopen weekend de derby met Espanyol met 1-0 gewonnen dankzij een treffer van Memphis Depay.

Stand
De wedstrijd met Benfica is van levensbelang voor FC Barcelona, want bij een overwinning zijn ze geplaatst voor de volgende ronde. Bayern München leidt in Groep E met twaalf punten uit vier wedstrijden en is daarmee al zeker van de achtste finale. Barcelona en Benfica volgen met respectievelijk zes en vier punten.


IDFA-docu: Lessons for Luca

NPO 2
22:44 uur

In Amsterdam wordt momenteel het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) gehouden, en dat gaat zoals elk jaar gepaard met enkele premières op NPO 2. Vanavond is het de beurt aan Lessons for Luca.

Cuba
Hoe vrij ben je in een ideologisch land als Cuba? Filmmaker Salvador Gieling bezoekt zijn schoonfamilie, die gebukt gaat onder de ongeschreven wetten en regels van het land. De indringende familiesaga vertelt hoe een persoonlijk verhaal van een Cubaanse familie onlosmakelijk verweven is met de grotere geschiedenis van het communistische land.

Festival
Deze film was al te zien op het filmfestival in Amsterdam. IDFA is het grootste documentaire-filmfestival ter wereld en jaarlijks reizen duizenden mensen af naar onze hoofdstad om het bij te wonen. Dat gaat ook dit jaar weer wat anders door de coronapandemie, maar dat mag de pret niet drukken.


Misdaadklassieker: Heat

Veronica
22:45 uur

In 1995 vond het moment plaats waar miljoenen filmliefhebbers naar uitkeken: acteerlegendes Robert De Niro en Al Pacino samen in één scène. Het was regisseur Michael Mann die het voor elkaar kreeg in Heat, een legendarische en sublieme misdaadfilm die je dinsdag kunt bewonderen op Veronica.

Verhaal
Detective Vincent Hanna is geobsedeerd door de dief Neil McCauley en probeert hem ten koste van zijn privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van zijn leven terwijl het team van Hanna hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Adele - One Night Only & FC Barcelona - Benfica (Champions League) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV