Serierecensie: The Beatles: Get Back is fantastisch inkijkje in leven van popsterren

Serierecensie: The Beatles: Get Back is fantastisch inkijkje in leven van popsterren
Peter Jackson flikt het opnieuw

Film :

Vanaf 27 november staat de driedelige documentaireserie The Beatles: Get Back op Disney Plus. Zo dicht bij de misschien wel populairste boyband ooit kwam je nog nooit, maar weet Peter Jackson het meer dan zes uur interessant te houden? Lees hier de recensie van The Beatles: Get Back.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Live-concert
De documentaire Get Back blikt terug op de sessies die de band had in de eerste maand van het jaar 1969, toen ze 14 nummers probeerden te schrijven ter voorbereiding op hun eerste live-concert in twee jaar tijd. Door de zeer strikte deadline wordt de vriendschap tussen de leden flink op de proef gesteld.

Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Peter Jackson begon aan zijn passieproject met ruim 60 uur aan beeldmateriaal en bracht dit in eerste instantie terug tot achttien. Dat er nu zeven uur is overgebleven, is op zichzelf al een prestatie van wereldniveau. Jackson kiest voor een indringend perspectief op de laatste dagen van de band en schuwt daarbij niet de ruzies en meningsverschillen tussen de bandleden te laten zien: net zo ongemakkelijk als de bandleden de camera's in hun nek voelen branden, is het voor de kijker om dat te aanschouwen. Het is écht "The Beatles zoals je ze nog nooit zag". 4,5 ster.

Cast
In de serie zien we de vier Beatles-leden John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr in de hoofdrol. Deze productie wordt geleid door Peter Jackson (They Shall Not Grow Old).

Vanaf 27 november 2021 is The Beatles: Get Back in zijn geheel te streamen op Disney Plus. Genre: Documentaire. IMDb-score: 9,7.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Beatles: Get Back is fantastisch inkijkje in leven van popsterren of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV