Recensie: West Side Story is prachtige en eigentijdse remake van musical

Recensie: West Side Story is prachtige en eigentijdse remake van musical
De grote liefde van Steven Spielberg

Film :

Vanaf donderdag 9 december draait de nieuwe film West Side Story in de Nederlandse bioscopen. Steven Spielberg heeft een nieuw passieproject te pakken: een remake van misschien wel één van de beste musicalfilms ooit. Lees hier de filmrecensie van West Side Story.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Rivaliteit
In New York zijn twee tienerbendes, van verschillende etnische afkomst, elkaars aller grootste vijanden. Tony leidt de zogenaamde Jets, terwijl Maria de jongere zus is van de leider van de Sharks. De twee worden verliefd op elkaar, wat de rivaliteit tussen de bendes alleen maar vergroot.

Bron: 20th Century Studios

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Het is niet vaak dat een remake zo dichtbij het origineel komt dan deze film. Op cinematografisch vlak heeft deze film zelfs een streepje voor op zijn voorganger, die alweer uit 1961 stamt. Een klein minpuntje wat we mee kunnen geven: Ansel Elgort is een uitstekend acteur, maar geen geweldige zanger. Nieuwkomer Rachel Zegler heeft zich daarentegen direct in de top van de musicalfilm-wereld gezongen met deze film: wat een geweldige performance! Naast een prachtige film ook een prachtig eerbetoon aan Spielberg's vader en de recent overleden tekstschrijver Steven Sondheim. Helaas mag hij de première niet meer meemaken. 4,5 ster.

Cast
Naast Ansel Elgort (Baby Driver) en Rachel Zegler spelen ook Rita Moreno (West Side Story (1961)), Ariana DeBose (Hamilton) en Corey Stoll (Midnight in Paris) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg (Catch Me If You Can).

Vanaf 9 december 2021 is West Side Story te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Musical, Romantiek. Tijdsduur: 156 minuten. IMDb-score: n.n.b.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: West Side Story is prachtige en eigentijdse remake van musical of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV