Serierecensie: Netflix-serie Voir brengt ode aan films op het witte doek

Serierecensie: Netflix-serie Voir brengt ode aan films op het witte doek
Documentaireserie van regisseur David Fincher (Se7en en Zodiac)

Kijktip :

Vanaf 6 december staat de serie Voir op Netflix. Filmliefhebbers die de vermakelijke en interessante serie The Movies That Made Us hebben gezien, weten wat ze te wachten staat. De docu Voir van topregisseur David Fincher gaat alleen nog dieper in op filmgenres en hun bewonderaars. Lees hier de serierecensie van Voir.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ode aan Film
In deze docu komen vijf filmkenners aan het woord. Zij brengen door middel van visuele essays een ode aan het prachtige medium film. Ze vertellen onder meer over de fragmenten, technieken en personages die tijdens het kijken een zeer diepe indruk achterlieten. Onder de vertellers zijn onder meer journalist Drew McWeeny en film-editor Tony Zhou, bekend van het inmiddels inactieve YouTube-kanaal 'Every Frame a Painting', grote liefhebber van het oeuvre van onder anderen Edgar Wright, Martin Scorsese en de gebroeders Coen.

Fragment uit de eerste aflevering van 'Voir': 'Summer of the Shark'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Je bent filmliefhebber en hebt een oneindige liefde voor het meesterwerk van Steven Spielberg's Jaws, die in première in de bloedhete zomer van 1975? Dan is deze serie extreem geschikt voor jou! Er worden in deze serie heel veel vragen beantwoord: wat maak een personage in een film aantrekkelijk of juist afstotelijk? Wat is de ethiek van wraak? Met korte filmfragmenten worden deze vragen beantwoord door filmkenners en journalisten. Met epische filmfragmenten van onder andere The Godfather, Kill Bill en Amadeus, maar ook animatie met onder ander de film Brave. Wie nog een stapje dieper in filmmaken wil duiken, is dit een degelijke documentaire voor de echte liefhebber. Drie sterren.

Cast
Naast Eva Wild (Midnight Call) en Spencer Morgan (Betrayed) is ook Olive Bernadette Hoffman (Antidote) in deze docu te zien. Deze productie is geregisseerd door David Fincher en David Prior (The Emty Man, Mank).

Vanaf 6 december is de serie Voir te streamen op Netflix. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 23 minuten. Genre: Documentaire. IMDb-score: 6,5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV