Air Crash Investigation komt met uitzending over MH17-ramp}

Air Crash Investigation komt met uitzending over MH17-ramp
Documentaire op National Geographic

Nieuws :

Tv-zender National Geographic komt met een documentaire over de MH17-ramp in het programma Air Crash Investigation. De makers spraken onder meer exclusief met medewerkers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Voor het eerst zijn de onderzoekers geïnterviewd voor een tv-programma. Een woordvoerder van de Onderzoeksraad laat weten: "Air Crash Investigation maakt al achttien jaar zulke programma's. Wij hebben gezegd, als zij ooit een uitzending maken over MH17, gaan wij met ze in zee."

MH17 is het vluchtnummer van het Malaysia Airlines-toestel dat op 17 juli 2014 uit de lucht werd geschoten boven Oekraïne. Het vliegtuig was onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder wie 193 Nederlanders.

De Stichting Vliegramp MH17, waarin alle nabestaanden zijn verenigd, mocht een tijdje geleden al naar de documentaire kijken. Een aantal fragmenten zijn op advies van de stichting gewijzigd. "Aan het begin van de uitzending werden bijvoorbeeld echte OV-studentenkaarten van een echt slachtoffer getoond. Dat vonden wij niet acceptabel", aldus voorzitter Piet Ploeg.

Air Crash Investigation over MH17 is op zondag 4 maart om 21.30 uur te zien op National Geographic.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Air Crash Investigation komt met uitzending over MH17-ramp of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV