Heftige dramafilm Flight vrijdag 18 februari te zien op Spike

Heftige dramafilm Flight vrijdag 18 februari te zien op Spike
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Denzel Washington geldt zonder twijfel als één van de grootste Hollywoodacteurs van de laatste veertig jaar. Niet alleen is hij een boegbeeld voor Afro-Amerikaanse filmliefhebbers en zwarte bioscoopgangers van over de hele wereld, ook is hij gewoon een ijzersterke acteur. Dat bewees hij ook in Flight. Dit heftige filmdrama is vrijdag te zien op Spike en je kunt Flight streamen via Netflix en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinen is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Na een wilde avond gaat de geroutineerde piloot Whip Whitaker met een kater aan het werk. Door technische problemen komt het vliegtuig in problemen, maar de ervaren Whip weet een spectaculaire noodlanding te maken. Door het neerstortende toestel veilig te landen redt hij de levens van vrijwel alle passagiers. Whip wordt onthaald als een ware held, maar na verloop van tijd ontstaan er steeds meer vragen over wat er echt is gebeurd aan boord van het vliegtuig. En zo wordt Whip zelf het onderwerp van een diepgravend onderzoek.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Films over alcoholisme zijn er in alle soorten en maten, maar deze twist hadden we nog niet eerder gezien: een dronken piloot die ondanks zijn toestand tóch een heldendaad verricht. Washington zet de getroebleerde held op indrukwekkende wijze neer; hij balanceert vakkundig in het schemergebied tussen sympathie en verachting voor de hoofdpersoon. Regisseur Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump) maakt er bovendien een spannend verhaal van, een paar jaar vóór Clint Eastwood een soortgelijke film maakte met Sully (2016).

Cast
Naast Denzel Washington (Fences) en Don Cheadle (Avengers: Endgame) zijn ook Kelly Reilly (Sherlock Holmes) en John Goodman (10 Cloverfield Lane) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Robert Zemeckis (The Witches).

Flight (2012) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is vrijdag 18 februari om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: drama. Speelduur: 138 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heftige dramafilm Flight vrijdag 18 februari te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV