Wintergasten vanaf maandag 27 december terug op tv: dit zijn de gasten

Wintergasten vanaf maandag 27 december terug op tv: dit zijn de gasten
Janine Abbring interviewt internationale makers en denkers

Kijktip :

Van 2005 tot 2012 was het programma Wintergasten, de tegenhanger van Zomergasten en eveneens geproduceerd door de VPRO, te zien op NPO 2. Na negen jaar afwezigheid keert het programma op maandag 27 december terug op televisie.

Wintergasten met Yuval Noah Harari gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Internationale gasten
In het programma Wintergasten interviewt Janine Abbring, die ook Zomergasten presenteert, enkele internationale makers en denkers over hun leven en werk. Dit gebeurt aan de hand van een aantal zelfgekozne fragmenten. De gasten in Wintergasten zijn:

  • Maandag 27 december: historicus Yuval Noah Harari
  • Dinsdag 28 december: performancekunstenaar Marina Abramović
  • Woensdag 29 december: schrijver Colson Whitehead
  • Donderdag 30 december: beeldend kunstenaar Grayson Perry

Eerste aflevering
In de eerste aflevering ontmoet Abbring de Israëlische historicus en schrijver Yuval Noah Harari, een van de invloedrijkste denkers van deze eeuw. Hij verwierf wereldfaam met zijn boeken Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21e eeuw, waarvan samen ruim 35 miljoen exemplaren verkocht werden. Volgens Harari pakken donkere wolken zich samen boven de alleenheerschappij van de mens op aarde. Abbring spreekt Harari in Tel Aviv, vlak voor hij zich bijna twee maanden terugtrekt voor zijn jaarlijkse stilteretraite.

Wintergasten is van maandag 27 tot en met donderdag 30 december dagelijks rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Wintergasten terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Wintergasten vanaf maandag 27 december terug op tv: dit zijn de gasten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV