Vanavond op tv: Quiz van het Jaar, Uit het Leven 2021 & OKT schaatsen

Vanavond op tv: Quiz van het Jaar, Uit het Leven 2021 & OKT schaatsen
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 29 december

Kijktip :

Linda de Mol test woensdagavond op SBS6 de kennis van BN'ers en studenten over 2021 in De Quiz van het Jaar, het Olympisch schaats-kwalificatietoernooi gaat door op NPO1 en het satirische programma Promenade is terug met speciale eindejaarsshows. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 29 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: OKT schaatsen

NPO 1
18:20 uur

Van 18.20 tot 20.00 uur live verslag van de vierde dag van het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf.

Programma vandaag:

  • 18.20 uur: 1.500m vrouwen
  • 19.14 uur: 1.000m mannen

Bekijk hier het volledige tijdschema van het OKT schaatsen.


Top 2000 a gogo: o.a. Bob Marley

NPO 3
19:27 uur

In deze aflevering van de Top 2000 a gogo onder andere reportages over zanger Patrick Bruel (‘Casser la voix’) en de Britse muziekgroep The Babys.


De Quiz van het Jaar

SBS 6
20:30 uur

In deze eindejaarsquiz blikt Linda de Mol aan de hand van fragmenten terug op 60 nieuwsfeiten van het afgelopen jaar.

Medailles
Free Britney Spears, de eerste corona-vaccinatie en Joe Biden, tot een heleboel Olympische medailles, de verkiezingen en onze kersverse wereldkampioen Max Verstappen: het zijn momenten die ons zijn bijgebleven van 2021. Linda de Mol zoekt uit hoeveel bekende Nederlanders als Rob Kemps en Nick Schilder, en studenten in de studio, weten van het afgelopen jaar.


Quiz: Toppop test

NPO 3
20:31 uur

In de muzikale quiz de Toppop test krijgen BN'ers vragen uit 50 jaar Toppop-geschiedenis. 'Mister Toppop' Ad Visser presenteert het programma.

David Bowie
Uioteraard zijn er veel legendarische fragmenten uit het Toppop-archief te zien: van ABBA tot de Dolly Dots, van David Bowie tot Julio Iglesias, van BZN tot de Jackson Five en nog veel meer.


Nieuw: Promenade Gala

NPO 3
21:52 uur

Het satirische programma Promenade is weer even terug op televisie met twee speciale eindejaarsafleveringen. 'Promenade Gala' is deze woensdag 29 en donderdag 30 december rond 21.45 uur in twee delen te zien op NPO 3.

Carré
Volgens de makers komt het programma 'live vanuit Koninklijk Theater Carré', maar Promenade kennende zou het ook gewoon de vaste studio kunnen zijn. En is het bovendien niet live.


NOS Uit het leven 2021

NPO 1
22:27 uur

Ook dit jaar brengt Herman van der Zandt in het programma Uit het leven een laatste saluut aan degenen die ons in 2021 zijn ontvallen.

Peter R. de Vries
Onder hen zijn natuurlijk de grote namen. zoals misdaadverslaggever Peter R. de Vries, Rolling Stones-drummer Charlie Watts, eredivisietopscorer aller tijden Willy van der Kuijlen, paralympisch atlete Bibian Mentel, Prince Philip en dirigent Bernard Haitink.


Actiefilm: Man on Fire

Veronica
22:30 uur

Veronica zendt de actiefilm Man on Fire, met onder andere Denzel Washington, woensdagavond opnieuw uit.

Verhaal
De aan alcohol verslaafde ex-CIA-agent John Creasy krijgt opdracht om in Mexico-Stad de dochter van een rijke zakenman voor ontvoerders te beschermen. Het noodlot slaat echter toe en Pita wordt toch ontvoerd. Nadat de overdracht van het losgeld is mislukt en het kind vermoord wordt, begint de op wraak beluste Creasy een bloedige jacht op de ontvoerders.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Quiz van het Jaar, Uit het Leven 2021 & OKT schaatsen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV