Top 10: De beste films van het jaar 2021

Top 10: De beste films van het jaar 2021
Met The Father, Dune en nog veel meer..

Kijktip :

2021 was een bijzonder jaar: ook voor de film- en seriewereld. Veel minder mensen in de bioscopen, dus veel meer films en series op de eigen schermen. Gids.tv zet de meest uitmuntende en meest vermakelijke, ofwel de beste films van 2021 op een rij.

Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv. Bekijk en lees ook de volledige filmranking over alle films van 2021 volgens Gids.tv.

10. The French Dispatch

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,4

Bron: Searchlight Pictures
Zet topregisseur Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel) samen met een cast waar je U tegen zegt en je weet zeker dat je naar hoge kwaliteit gaat kijken. Het verhaal is wat dun, maar een lach en traan komen zeker voorbij in dit kleine visuele meesterwerkje. Lees hier waar je de film The French Dispatch kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van The French Dispatch.

9. Nobody

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 7,4

Bron: Universal Pictures
Misschien wel één van de meest onderschatte films van het afgelopen jaar. Leer mister Nobody kennen, gespeeld topacteur Bob Odenkirk (Better Call Saul). Een geweldsorgasme van wraak komt als een knallende champagne fles tot ontploffing. Een waanzinnige film die je niet mag missen, en dan hebben we het nog niet eens over de briljante soundtrack gehad. Lees hier waar je de film Nobody kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Nobody.

8. Druk (Another Round)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,8

Bron: September Films
De Nederlandse filmpers was er vrijwel unaniem over eens dat Druk (ook bekend als Another Round) de beste film van 2021 is. De Deense Oscarwinnaar met charismatisch acteur Mads Mikkelsen in combinatie met uitstekend regisseur Thomas Vinterberg was subliem. Daar mag zeker op gedronken worden, proost! Lees hier waar je de film Druk kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van de film Druk.

7. Nomadland

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,4

Bron: Searchlight Pictures
Oscarwinnaar Nomadland is een onvergetelijke en goudeerlijke ode aan het leven, herinneringen en verlies. Met de magistrale actrice Frances McDormand in de hoofdrol. Prachtig, intens en ontroerend mooi. Lees hier waar je de film Nomadland kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Nomadland.

6. Minari

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,5

Bron: A24
Dit arthouse drama is een prachtig familieverhaal en wist veel filmprijzen binnen te harken. Met de kleine David (gespeeld door Alan Kim) en Oscarwinnende oma Yuh-Jung Youn in de hoofdrol. Zij krijgen de complimenten. Een dikke, dikke aanrader. Lees hier waar je de film Minari kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Minari.

5. CODA

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 8,1

Bron: Apple TV
Hartverwarmend, humorrijk, ontroerend en waanzinnig goed. Een oprechte publiekstrekker over doof gezin met horende dochter (Emilia Jones). De familie Rossi sluit je in je hart, en de film vergeet je nooit meer. Echt prachtig en lief! Lees hier waar je de film CODA kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van CODA.

4. Spider-Man: No Way Home

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,9

Bron: Sony Pictures/Marvel Studios
De 'nieuwste' film in de lijst van beste films uit 2021 is de superheldenfilm met Tom Holland in een web van goed en kwaad. Spider-Man: No Way Home werd wederom ontzettend enthousiast ontvangen, ook door ons. Een film die wel eens de boeken in zou kunnen gaan als de meest persoonlijke Spider-Man film ooit. Lees hier waar je de film Spider-Man: No Way Home kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie Spider-Man: No Way Home.

3. West Side Story

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb ★ 7,9

Bron: 20th Century Studios
Wederom een absoluut meesterwerk van regisseur Steven Spielberg in zijn passieproject, die je op sommige momenten de adem weg neemt. Verboden liefde staat centraal tussen twee tienerbendes die elkaars bloed wel kunnen drinken. Een remake die de wereldberoemde klassieker met respect behandelt. Lees hier waar je de film West Side Story kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van West Side Story.

2. Dune

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,2

Bron: Warner Bros.
Na het grote succes van Blade Runner 2049 is Denis Villeneuve terug met één van zijn passieprojecten: lukt het hem van een "vervloekt" verhaal een succes te maken? Nou en of! Een kunstwerk op het witte doek met sterke rollen voor de dit jaar onvermijdelijke topacteur Timothée Chalamet (die ook in Don't Look Up en The French Dispatch te zien was), Zendaya, Jason Momoa en Oscar Isaac. Deze epische sensatie blies je weg in de bioscoop met het zand nog in je haar. Lees hier waar je de film Dune kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van Dune.

1. The Father

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,3

Bron: Sony Pictures
Een staande ovatie voor Oscarwinnaar Sir Anthony Hopkins en topactrice Olivia Colman in een dramafilm die zo slim en meeslepend in elkaar is gezet, dat je eigenlijk alleen maar wil applaudisseren. Een zeer aangrijpende verhaal over het verval van de mens, in een rijke waaier van emoties. De prestatie van Hopkins is het hoogst haalbare in de wereld van acteren en dat is bijzonder knap. Een onverwoestbaar drama die je wegblaast. En terecht de allerbeste film van 2021! Champagne! Lees hier waar je de film The Father kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van The Father.

Het team van Gids.tv wenst jou een hele fijne jaarwisseling. We zien je graag in 2022 weer!

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV