Recensie: The Lost Daughter is fascinerend drama met topactrice Olivia Colman

Recensie: The Lost Daughter is fascinerend drama met topactrice Olivia Colman
Het regiedebuut van Maggie Gyllenhaal

Film :

Vanaf 31 december staat de dramafilm The Lost Daughter op Netflix. De hoofdrol van Oscarwinnaar Olivia Colman en een volledige droomcast in een zonnige, maar duistere dramafilm die indruk maakt. Toch blijven sommige vragen in nevelen gehuld. Lees hier de filmrecensie van The Lost Daughter.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Being a mother is a crushing responsibility"
Het verhaal gaat over de hoogleraar Leda (Olivia Colman). Leda is op vakantie aan zee wanneer ze de jongere Nina opmerkt. Ze ontwikkelt een obsessie voor de dame en diens dochter en observeert hun relatie en bezigheden. Op deze manier wordt Leda aan haar grote trauma rond het eigen moederschap herinnert. Ze wordt geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze maakte in het verleden.

Dakota Johnson is Nina in de film 'The Lost Daughter'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,8

Deze Netflix-film is een verfilming van het gelijknamige Italiaanse roman van Elena Ferrante uit 2006. Het regiedebuut van actrice Maggie Gyllenhaal, jawel, de zus van Jake Gyllenhaal (bekend van films als Brokeback Mountain en Nightcrawler). Fans van topactrice Olivia Colman zitten erg goed in dit drama over schuldgevoel en obsessie. Toch zal 50 procent van de kijkers afhaken doordat The Lost Daughter een vrij trage en vage film is. Complimenten voor de oogverblindende - in deze film zeker - Dakota Johnson, in een sterke bijrol die bedreigend en onaangrijpbaar aanvoelt. Ook de uitstekende Jessie Buckley laat een prachtige jonge Lena zien. Het verleden wordt wel helder, maar de film is ook gehuld in de nodige mist. Je moet er van houden, maar als het je pakt ben je verkocht. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Olivia Colman (The Father) en Dakota Johnson (The Peanut Butter Falcon) zijn ook Jessie Buckley (Wild Rose) en Peter Sarsgaard (Boys Don't Cry) te zien in deze film. Deze productie is het regiedebuut van Maggie Gyllenhaal (The Dark Knight).

Vanaf 31 december 2021 is de film The Lost Daughter te zien op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 121 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV