Donderdag 6 januari in Keuringsdienst van waarde: mosselen

Donderdag 6 januari in Keuringsdienst van waarde: mosselen
Op pad met een mosselvisser

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van de Keuringsdienst van waarde, donderdag 6 januari te zien op NPO 3, neemt de Keuringsdienst opnieuw een geliefde delicatesse onder de loep. Deze week is dat de mossel.

Keuringsdienst van waarde gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Mosselvisser
De Keuringsdienst mag mee op de boot van een mosselvisser. Die vertelt dat hij zich liever als een "landbouwer op zee" beschouwt. Ook bijzonder: alle mosselverwerkers van Nederland bevinden zich in de provincie Zeeland, pal aan de Noordzee dus. De Keuringsdienst gaat op bezoek bij zo'n verwerker.

Topchef
We mogen binnenkijken in het natte pakhuis van de verwerker, op de Oosterschelde. Hier worden ook mosselen uit Ierland gespoeld met Oosterscheldewater. Verder is er een ontmoeting met topchef Syrco Bakker, die een eenvoudig maar heerlijk gerecht met de mossel bereidt. Wat geeft de mossel zijn bijzondere smaak?

Keuringsdienst van waarde is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 6 januari in Keuringsdienst van waarde: mosselen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV