Nieuw programma De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan start zaterdag op NPO 2

Nieuw programma De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan start zaterdag op NPO 2
Kefah Allush reist door Europa

Kijktip :

Presentator Kefah Allush, bekend van onder meer Op1 en De Kist, onderzoekt in het nieuwe programma De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan wat een groener Europa betekent voor de gewone burger. Daarvoor reist hij dwars over het continent.

De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Green Deal
De Europese Unie heeft in de Green Deal afgesproken dat Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent moet zijn. Maar: hoe realistisch is dat, en wat betekent deze Brusselse droom voor de gewone burger? Allush ontmoet tijdens zijn reis door Europa mensen die hun 'oude wereld' in een steeds sneller tempo zien veranderen in een nieuwe, groenere wereld.

Eerste aflevering
De presentator vraagt zich af wat er verandert voor de boer in Spanje, de automonteur in Duitsland en de houthakker in Zweden. In de eerste aflevering onderzoekt Allush oude en nieuwe energie. Hij bezoekt een windturbinepark op het IJsselmeer, maar neemt ook een duik in het verleden. Samen met oud-mijnwerker Charlie bezoekt hij de Limburgse mijnen.

Het nieuwe programma De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan is vanaf zaterdag 8 januari wekelijks rond 19.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan start zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV