Serierecensie: Angela Black met Michiel Huisman in een smerige schurkenrol

Serierecensie: Angela Black met Michiel Huisman in een smerige schurkenrol
Met Joanne Froggatt, Michiel Huisman en Samuel Adewunmi

Film :

Sinds 1 januari is de serie Angela Black te zien op NPO 3. Hij is knap, slim, lief voor de vrouwelijke medemens, een uitstekende acteur en Neerlands trots: Michiel Huisman. In deze Britse thrillerserie is hij echter een enorme hufter, en staat haat na de eerste vijf minuten op je voorhoofd geschreven. Lees hier de serierecensie van de psychologische thriller Angela Black.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Olivier heeft losse handjes
Het leven van Angela lijkt prachtig: ze woont in een mooi huis in een buitenwijk van Londen, werkt als vrijwilliger in het hondenasiel en heeft twee prachtige zonen en een charismatische, hardwerkende echtgenoot, Olivier. Maar achter deze façade van charmante huiselijkheid is Angela het slachtoffer van huiselijk geweld: ze zit gevangen in een gevaarlijke relatie waaruit ze niet kan ontsnappen. Dan wordt Angela opeens benaderd door Ed, een privédetective, die Oliviers duistere geheimen prijsgeeft.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 61% | IMDb ★ 6,2

Wie de ijzingwekkende film Sleeping with the Enemy heeft gezien, met Julia Roberts in de hoofdrol, weet al een héél klein beetje wat je te wachten staat. Huiselijk geweld is ook het inktzwarte thema in de Engelse serie Angela Black. Deze serie - opgenomen in London, oktober 2020 - weet met bijzonder weinig karakters toch een bij vlagen zeer spannend verhaal op het scherm te toveren. Hoofdpersonage Joanne Froggatt (bekend uit Downton Abbey) is het lachen vergaan sinds ze getrouwd is met de enorme hufter Olivier (Michiel Huisman). De serie schiet na aflevering drie iets uit de bocht, maar de finale is wel weer geslaagd. Drie sterren.

Cast
Naast Joanne Froggatt (Downton Abbey: A New Era) en Michiel Huisman (The Age of Adaline) zijn ook Samuel Adewunmi (Born a King) en Ashley McGuire (It's a Sin) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Harry Williams en Jack Williams (The Guardians).

Actrice Joanne Froggatt in de serie 'Angela Black'

Vanaf 1 januari is de thriller Angela Black zes zaterdagen om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3. Ook is de hele serie te vinden op NPO Plus en NPO Start. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 45 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Angela Black met Michiel Huisman in een smerige schurkenrol of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV