Filmrecensie: El Páramo is Spaanse 'slow burn-horror' met duisternis en angst

Filmrecensie: El Páramo is Spaanse 'slow burn-horror' met duisternis en angst
Met Inma Cuesta en Asier Flores

Kijktip :

Sinds 6 januari is de horrorfilm El Páramo (Engelse titel: The Wasteland) te zien op Netflix. Deze gloednieuwe horrorfilm is het regiedebuut van David Casademunt. Hij weet de kijker te betoveren met sfeervolle beelden en onderhuidse spanning, met een hoofdrol voor de 10-jarige Spaanse acteur Asier Flores. Lees hier de filmrecensie van El Páramo.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The Beast
Een kwaadaardig beest voedt zich met grote angst en tergt een gezin dat afgelegen woont in de negentiende eeuw. De rustige levens van de geïsoleerde familie worden totaal op hun kop gezet. Lukt het ze om te overleven van dit kwaad?

Acteur Roberto Álamo in de film 'El Páramo'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 4,6

Wie fan is van 'slow burn-horror' en prachtige sfeervolle beelden zit goed met deze horrorfilm, die het niet moet hebben van onverwachte jump scares en grote slachtpartijen. Nee, dit is meer kunstzinnige horror, waarbij visuele kracht de hoofdrol speelt. De film wordt door filmcritici en publiek niet heel enthousiast beoordeeld, mede door het inktzwarte einde. De grote ster van de film is de jonge acteur Asier Flores (Dolor y gloria). Hij speelt het jongetje dat samen met zijn moeder Lucía (de beeldschone actrice Inma Cuesta) in een duister verhaal belandt, waarin geduld een schone zaak is. Geen film voor het 'grote publiek' en diverse kijkers zullen afhaken. Toch drie sterren.

Cast
De hoofdrollen worden gespeeld door actrice Inma Cuesta (El desorden que dejas), Asier Flores, Roberto Álamo, Alejandra Howard en Víctor Benjumea. Deze productie is het regiedebuut voor David Casademunt.

Vanaf 6 januari 2022 is de film El Páramo te zien op Netflix. Genre: Horror, Drama, Myterie. Tijdsduur: 92 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: El Páramo is Spaanse 'slow burn-horror' met duisternis en angst of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV