Recensie: in The King's Man steelt naast Ralph Fiennes superschurk Rasputin de show

Recensie: in The King's Man steelt naast Ralph Fiennes superschurk Rasputin de show
Met geweldige finale gevecht met de Dutch Giant Olivier Richters

Film :

Vanaf 26 januari gaat de film The King's Man draaien in de Nederlandse bioscopen. Eindelijk: na wéér een rampzalige lockdown kunnen we genieten van deze actiekomedie met een weergaloze centrale rol voor Ralph Fiennes. Na het matige tweede deel uit de Kingsman franchise is deze prequel een stuk beter. Lees hier de filmrecensie van The King's Man.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Nobility is born in blood
Een verzameling van 's werelds ergste tirannen en criminele meesterbreinen verzamelt zich om een oorlog uit te zetten die miljoenen zal vernietigen. De hoop is gevestigd op één man die tegen de tijd zal moeten racen om ze te stoppen. Het leidt tot de origine van de eerste onafhankelijke inlichtingendienst: 'The King's Man'.

Acteur Rhys Ifans als Grigori Rasputin in de film 'The King's Man'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,8

Deze productie is het derde deel in de Kingsman-filmreeks, die is gebaseerd op het stripboek The Secret Service van Mark Millar en Dave Gibbons. De film dient als een prequel op de eerste Kingsman: The Secret Service uit het jaar 2014 en Kingsman: The Golden Circle uit 2017. Deze film start sterk, maar weet dit maar met vlagen vast te houden. De soms ingewikkelde plotontwikkelingen en opvallende CGI gooien wat roet in het eten, maar als er actie is weet de film wel te knallen. De wervelende vechtscènes met Rhys Ifans' Grigori Rasputin en de Nederlander Olivier Richters als Huge Machine Shack Guard brengen vuurwerk, waarbij koppen gaan rollen. Drie sterren.

Cast
Naast Ralph Fiennes (No Time to Die) en Harris Dickinson (Maleficent: Mistress of Evil) zijn ook Gemma Arterton (Walden), Rhys Ifans (Spider-Man: No Way Home), Djimon Hounsou (What If...?) en Olivier Richters (Black Widow en Indiana Jones 5). Deze productie is wederom geregisseerd door Matthew Vaughn (X-Men: First Class).

Vanaf 26 januari 2022 is de film The King's Man te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Komedie. Tijdsduur: 131 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV