Keiharde science fiction-film RoboCop dinsdag te zien op RTL 7

Keiharde science fiction-film RoboCop dinsdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Halverwege de jaren tachtig vertrok Paul Verhoeven, na grote successen als Turks fruit (1973) en Soldaat van Oranje (1977), naar het beloofde filmland: de Verenigde Staten. Met de klassieker RoboCop kreeg hij er meteen stevig voet aan de grond. Deze legendarische science fiction-film is dinsdag te zien op RTL 7 en je kunt RoboCop streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
In het Detroit van de toekomst wordt een agent neergeschoten door een bende criminelen, die onder leiding staat van Clarence Boddicker. Enkele prominente wetenschappers en artsen slagen erin de agent te transformeren in een onhoudbare cyborg, RoboCop genoemd. RoboCop is ongevoelig voor kogels en uitgerust met de zwaarste hightech-bewapening. Hij slaagt er al snel in de door misdaad geteisterde straten van Detroit veilig te maken, maar hij wordt al snel geteisterd door flashbacks van zijn vroegere leven, waardoor hij zijn gruwelijke dood volledig herbeleeft. Nu is hij niet alleen uit op gerechtigheid, maar ook op wraak.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Met RoboCop boekte Verhoeven zijn eerste succes in Hollywood, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Veel Amerikanen (vooral serieuze critici) werden geprovoceerd door het extreme geweld in de film en de satirische toon die Verhoeven gebruikt - want de Amerikaanse cultuur belachelijk maken is natuurlijk not done. Maar juist dat element tilt deze science fiction-film boven het gros van de films binnen dit genre uit. Het geeft RoboCop een originele invalshoek en bovendien levert Verhoeven ook op het gebied van actie en indrukwekkende effecten. Een film die je gezien moet hebben.

Cast
Naast Peter Weller (Star Trek into Darkness) en Nancy Allen (Out of Sight) zijn ook Daniel O'Herlihy (Twin Peaks), Ronny Cox (Being the Ricardos) en Kurtwood Smith (Deep Impact) te zien in RoboCop. Deze film is geregisseerd door Paul Verhoeven (Benedetta).

RoboCop (1987) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is dinsdag 18 januari om 22.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 102 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Keiharde science fiction-film RoboCop dinsdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV