Dinsdag in Op1: Mirjam Bikker pleit voor de invoering van 1G-beleid

Dinsdag in Op1: Mirjam Bikker pleit voor de invoering van 1G-beleid
Dit zijn de gasten van dinsdag 18 januari

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 18 januari

  • Een nieuwe regering, een nieuw elan. Dat is het idee van kabinet Rutte IV, maar het debat over de regeringsverklaring resulteerde vandaag gelijk weer in ouderwets moddergooien. Nadat het debat nog begon met een oproep van premier Rutte om onderlinge verstandhoudingen te bewaken, zag politiek verslaggever Thomas van Groningen de verwijten over en weer vliegen. Vanavond bij Op1 brengt hij het laatste nieuws.

  • Vanaf vandaag valt er ook bij kinderen tussen de 5 en 11 jaar een uitnodiging voor een vaccinatie op de mat.Steven van den Bergh, is net als veel andere ouders, niet van plan zijn kinderen te laten prikken. Vanavond bij Op1 schuift hij aan samen met kinderarts en epidemioloog Patricia Bruijning, die meer kan vertellen over de voors en tegens van het vaccineren van kinderen.

  • Een 2G- of 3G-systeem invoeren heeft door de omikronvariant van het coronavirus nauwelijks zin. Dat blijkt uit onderzoek van de TU-Delft. Zowel de invoering van 2G als 3G is bij lange na niet voldoende om het R-getal onder de 1 te krijgen en dus de epidemie te laten afnemen. Tweede Kamerlid voor die ChristenUnie, Mirjam Bikker ziet het onderzoek als kantelpunt en heeft liever 1G-beleid. Vanavond bij Op1 vertelt ze waarom.

  • Deze week start stichting Het Vergeten Kind een petitie om het opsluiten van kinderen met forse trauma’s en complexe problematiek te stoppen. Jason Bhugwandass was één van die kinderen, in dertien maanden zat hij in vijf gesloten instellingen en zag hij 135 hulpverleners. Vanavond schuift hij samen met ambassadeur van de stichting Natasja Froger aan bij Op1.

  • Als de rel rond The Voice iets duidelijk heeft gemaakt is het wel dat de norm rondom (seksueel) machtsmisbruik nodig moet worden bijgesteld. Want waar ligt de grens? Wat kan er wel en wat kan er niet in het grijze gebied van machtsmisbruik? We bespreken het vanavond bij Op1 met AD-columnist Debby Gerritsen en strafrechtadvocaat Ruth Jager.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Mirjam Bikker pleit voor de invoering van 1G-beleid of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV