Dinsdag in M: Hoe kunnen omroepen seksueel grensoverschrijdend gedrag aanpakken?

Dinsdag in M: Hoe kunnen omroepen seksueel grensoverschrijdend gedrag aanpakken?
Dit zijn de gasten van dinsdag 18 januari

Kijktip :

Margriet van der Linden ontvangt allerlei gasten aan haar tafel die praten over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen. Hieronder lees je wie vanavond de gasten zijn bij M.

De gasten in M van dinsdag 18 januari

  • De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) stuurde vanochtend een brief aan alle omroepen. Daarin vroegen ze: ‘Wat zien jullie en wat kunnen we doen om het seksueel wangedrag een te pakken? De net aangetreden voorzitter van de publieke omroep Frederieke Leeflang zit aan tafel samen met hoogleraar sport en recht Marjan Olfers, zij deed veel onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag.

  • Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de klassieker ‘The Godfather’ uit kwam. Daarom dimmen we de lichten in de studio, draaien we de stoelen richting het grote scherm en bespreken we met regisseur Martin Koolhoven en filmjournalist Noa Johannes de meest iconische scènes die zij hebben meegenomen. Aan het eind speelt het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet de beroemde themamuziek van de film.

  • Samen met programmamaker Jet Berkhout, een van de gezichten van Maestro, zit rapper Sor aan tafel. Hij won het programma Maestro. Extra bijzonder is dat hij slechthorend is. Heeft hij daar veel last van bij het dirigeren? En kan zomaar iedereen een orkest dirigeren?

  • Het debat over de regeringsverklaring begon vandaag. De messen werden geslepen door de oppositiepartijen. De felle woorden van Wilders gingen snel over in kritiek op kamervoorzitter Vera Bergkamp. We praten erover met Marloes Lemsom, politiek journalist van EenVandaag.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in M: Hoe kunnen omroepen seksueel grensoverschrijdend gedrag aanpakken? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV