TV-tip: Documentaire over familie van Alexander Münninghof

TV-tip: Documentaire over familie van Alexander Münninghof
De Stamhouder

De Stamhouder is een documentaire van Ger Poppelaars over de familie van schrijver/journalist Alexander Münninghoff waarin de schrijver ons meeneemt naar de plekken die een belangrijke rol in zijn dramatische familieverhaal spelen zoals Riga, Würzburg, Brabant en Den Haag.

In de film maken we kennis met een machtige en rijke grootvader en een Russische grootmoeder in Riga, voelen we de angst voor de Sovjet-Unie anno 1939 en maken de vlucht uit het paradijselijke Letland mee. Een zeer traumatische ervaring die de familie nooit te boven zou komen.

In De Stamhouder deelt Alexander Münninghoff met ons zijn beschouwingen over de rol van grote geschiedenis in deze familie van vooral op zichzelf gerichte individuen, die ervoor zorgden dat henzelf niets tekortkwam. Dat de auteur er zelf in is geslaagd om zich te redden in deze door wrok, nostalgie en het najagen van fortuin gedreven familie, mag een klein wonder heten. Het thema van de film is dan ook de wil om te overleven, hoe pijnlijk en moeilijk dat ook is.

De documentaire De Stamhouder is dinsdag om 22:55 uur te zien op NPO 2.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op TV-tip: Documentaire over familie van Alexander Münninghof of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV